23/11/2021 23/11/2021 Τα συλλυπητήριά του για τα δύο τραγικά συμβάντα, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά, εντός Βουλγαρίας χθες το απόγευμα και σήμερα τα ξημερώματα αντίστοιχα εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Πρόκειται για τη φωτιά που έπιασε τα ξημερώματα σε λεωφορείο, που επέστρεφε στα Σκόπια από την Κωνσταντινούπολη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους...
23 Νοεμβρίου, 2021 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2021 - 14:18

Βουλγαρία: Ο Πατριάρχης Νεόφυτος για τα 2 τραγικά συμβάντα

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Ο Πατριάρχης Νεόφυτος για τα 2 τραγικά συμβάντα

Τα συλλυπητήριά του για τα δύο τραγικά συμβάντα, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά, εντός Βουλγαρίας χθες το απόγευμα και σήμερα τα ξημερώματα αντίστοιχα εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Πρόκειται για τη φωτιά που έπιασε τα ξημερώματα σε λεωφορείο, που επέστρεφε στα Σκόπια από την Κωνσταντινούπολη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 12 παιδιά, καθώς και για τη φωτιά στο γηροκομείο του Ρογιάκ, όπου πέθαναν από ασφυξία 9 ηλικιωμένοι.

Σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αυτοκινητόδρομο Στρούμα, ο Μακαριώτατος έγραψε το εξής μήνυμα:

«Λυπημένοι μου αδελφοί,

Σήμερα τα ξημερώματα, λάβαμε την είδηση ​​για το τραγικό περιστατικό με το λεωφορείο στον αυτοκινητόδρομο Στρούμα, στο οποίο επέβαιναν 53 άτομα από τα Σκόπια. Αδέρφια μας, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν, ενώ επτά τραυματίστηκαν. Το περιστατικό στοίχισε ανθρώπινες ζωές και οικογένειες ντύθηκαν στην απαρηγόρητη θλίψη.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θυμόμαστε την αλήθεια για τη σύντομη ανθρώπινη ζωή, δηλαδή ότι ο θάνατος έρχεται σε μια στιγμή και τα παίρνει όλα…

Την εβδομάδα κατά την οποία προσευχόμαστε για όσους σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, αυτή η τελευταία τραγωδία μας δείχνει ξεκάθαρα ότι τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.

Με πατρική ανησυχία, απευθύνουμε έκκληση σε όσους οδηγούν: να είναι λογικοί και υπεύθυνοι στο δρόμο!

Προσευχόμαστε ολόψυχα στον Επουράνιο Πατέρα μας να αναπαύσει τις ψυχές όσων πέθαναν σε αυτή την τραγωδία! Ο Θεός να τους συγχωρήσει και να τους αναπαύσει όπου οι δίκαιοι αναπαύονται!

Προσευχόμαστε στον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων – τον Πανάγαθο Κύριο Ιησού Χριστό να ενισχύσει τους ψυχικά και σωματικά τραυματίες και σύντομα να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα!

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Θεός να τους δίνει πάντα παρηγοριά!

Με εν Χριστώ αγάπη,

† Νεόφυτος

Πατριάρχης Βουλγαρίας».

Όσον αφορά την τραγωδία στο γηροκομείο της Βάρνας, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του ως εξής:

Ανατριχιαστική είναι η τραγική είδηση ​​της πυρκαγιάς σε οίκο ευγηρίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων.

Οι νεκροί ήταν προχωρημένης ηλικίας, με σφριγηλό πνεύμα, αλλά αδύναμη σάρκα. Αυτό το περιστατικό μας δείχνει για ακόμα μια φορά ότι ως κοινωνία πρέπει να εκτιμούμε τους γονείς μας, που μας έδωσαν όχι μόνο τη ζωή αλλά και την αγάπη και το ενδιαφέρον τους. Ας δείξουμε ως κοινωνία μεγαλύτερη ευθύνη και μέριμνα για τις δομές με κοινωνικό προσανατολισμό. Ας τις βοηθήσουμε να εξασφαλίσουν μια ειρηνική ζωή για τους αδελφούς και τις αδελφές μας.

Ο Θεός να συγχωρήσει και να αναπαύσει τις ψυχές όσων έφυγαν από αυτόν τον κόσμο εξαιτίας της φωτιάς στο γηροκομείο της Βάρνας!

Είθε ο Θεός να ενισχύει τους συγγενείς των νεκρών και να τους στηρίξει να ξεπεράσουν τη θλίψη τους.

Ας είναι αιωνία και ευλογημένη η μνήμη τους!

Με εν Χριστώ αγάπη,

† Νεόφυτος

Πατριάρχης Βουλγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων