18/08/2021 18/08/2021 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θαυματουργού της Ρίλας και φέτος, 1075 χρόνια μετά την κοίμησή του στις 18 Αυγούστου. Εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στο μεγαλύτερο μοναστήρι της χώρας για να ζητήσουν την προσευχή, τη βοήθεια και τη μεσολάβηση του πολιούχου του βουλγαρικού λαού – του Αγίου Ιωάννη. Ιερά Αγρυπνία που ξεκίνησε χτες...
18 Αυγούστου, 2021 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 16:04

Βουλγαρία: Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Ιωάννου Ρίλας

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Ιωάννου Ρίλας

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θαυματουργού της Ρίλας και φέτος, 1075 χρόνια μετά την κοίμησή του στις 18 Αυγούστου. Εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στο μεγαλύτερο μοναστήρι της χώρας για να ζητήσουν την προσευχή, τη βοήθεια και τη μεσολάβηση του πολιούχου του βουλγαρικού λαού – του Αγίου Ιωάννη.

Ιερά Αγρυπνία που ξεκίνησε χτες το βράδυ στις 8 τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ ο οποίος μίλησε στους πιστούς για τον βίο του Αγίου. Σήμερα, ανήμερα της εορτής στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής,  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδριανουπόλεως κ. Ευλόγιος με κληρικούς του Πατριαρχείου και την αδελφότητα των μοναχών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διάβασε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας Επίσκοπο κ. Ευλόγιο για τη φιλοξενία καθώς και την αδελφότητα για τη φροντίδα του Μοναστηριού.

Στη συνέχεια ο Ηγούμενος μίλησε στους πιστούς και στους Αρχιερείς και ανέφερε “Χαιρετώ όλους στη Βουλγαρία και στο εξωτερικό που προσεύχονται για  την προστασία του Μοναστηριού, καθώς και όλους όσους απουσιάζουν. Στην καρδιά και στο μυαλό μας είναι παρόντες σήμερα και ψυχικά προσκυνούμε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας και προσευχόμαστε όλοι μαζί σήμερα για ειρήνη, για λιγότερες φυσικές καταστροφές, για λιγότερες ασθένειες και επιδημίες”.

Ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλας εκοιμήθη στις 18 Αυγούστου το 946 και περίπου το 980 τα άφθαρτα λείψανά του μεταφέρθηκαν στη Σόφια. Μετά από πολλές περιπέτειες το 1469 Μοναχοί από το Τάρνοβο μετέφεραν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου στην Μονή Ρίλα όπου φυλάσσονται μέχρι και σήμερα. Ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλας είναι ο προστάτης του Βουλγαρικού έθνους και τιμάται τόσο στη Βουλγαρία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων