28/11/2022 28/11/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου, ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος, Βοηθός του Μητροπολίτη Φιλιππούπολης, βράβευσε τους συμμετέχοντες του Ένατου Εθνικού Παιδικού Διαγωνισμού «Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκο», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Τμήμα (ΚΠΟ ) της Ιεράς Μητρόπολης. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Σημειώνεται ότι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εν...
28 Νοεμβρίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 16:12

Βουλγαρία: Συμμετοχή μαθητών σε Εθνικό Διαγωνισμό για τη σημασία της οικογένειας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Συμμετοχή μαθητών σε Εθνικό Διαγωνισμό για τη σημασία της οικογένειας (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου, ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος, Βοηθός του Μητροπολίτη Φιλιππούπολης, βράβευσε τους συμμετέχοντες του Ένατου Εθνικού Παιδικού Διαγωνισμού «Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκο», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Τμήμα (ΚΠΟ ) της Ιεράς Μητρόπολης.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, από το 1929 η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζεται στη χώρα και ως Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας.

Στον διαγωνισμό, όπου για πρώτη φορά φέτος, υπήρξε διεθνής συμμετοχή νέων από τα Σκόπια και τη Μολδαβία, τα παιδιά συμμετείχαν είτε με ζωγραφιές, είτε με διηγήματα και ποιήματα.

Οι μικροί μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέμα «Η προσευχή μου για την οικογένεια και την πατρίδα», και οι μεγαλύτεροι μαθητές για το θέμα «Η πέμπτη εντολή του Θεού: “Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, για να γίνεις μακροχρόνιος πάνω στην γη, την οποία σου δίνει Κύριος ο Θεός σου”».

Ο Επίσκοπος κ. Αρσένιος καλωσόρισε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στη Φιλιππούπολη, και απένειμε προσωπικά το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο, καθώς και τιμητικούς επαίνους.

Πριν την απονομή, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου κ. Αρσενίου.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 623 μαθητές, των οποίων τα έργα αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τον Επίσκοπο κ. Αρσένιο, την επικεφαλής του Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Τμήματος της Ιεράς Μητρόπολης κ. Nedka Cholakova, τον συνεργάτη του ΚΠΟ κ. Georgi Balabanov, την φιλόλογο κ. Krasimira Vateva, την αγιογράφο κ. Anna Paralingova, τον καλλιτέχνη κ. Valeri Hristov, και τον συντάκτη στο PPTV κ. Ruslan Yordanov.

Η κα. Nedka Cholakova, τόνισε στην ομιλία της ότι η καθιερωμένη παράδοση συνεργασίας μεταξύ οικογένειας, σχολείου και Ιεράς Μητρόπολης Φιλιππούπολης, αποδίδει τους καρπούς της, βοηθώντας τους εφήβους να βαδίσουν στον πνευματικό δρόμο. Πρόσθεσε ότι το τιμητικό δίπλωμα διάκρισης στον διαγωνισμό αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο για τα παιδιά, καθώς περιγράφει το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και επιβεβαιώνεται από την υπογραφή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου. Στο τέλος, κάθε παιδί πήρε ένα τιμητικό δίπλωμα διάκρισης και ένα δώρο.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να τονώσει τα δημιουργικά ταλέντα των μαθητών και μέσα από τα έργα τους να εκφράσουν τα συναισθήματα και τον ενθουσιασμό τους με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, να κατανοήσουν τον ρόλο της οικογένειας, να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους στην πίστη, την ευσέβεια προς τους γονείς και την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Νικολάου στους νέους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, έτσι ώστε να αναπτύξουν τα ταλέντα τους υπό την ευλογημένη προστασία και την προσευχητική μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου, και οι επιτυχίες τους να πολλαπλασιαστούν προσφέροντας χαρά στους γονείς και δασκάλους τους και προς δόξα Θεού.

       

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

Διαβάστε ακόμη:

Βουλγαρία: Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας – Τι αποκαλύπτουν έρευνες για τις γυναικοκτονίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων