25/05/2019 21/08/2019 Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πολιτισμού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Βουλγαρίας κ. Vezhdi Rashidov συναντήθηκε την Πέμπτη με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα Audrey Azoulay στη Σόφια. Της εξέφρασε την ιδέα ότι η Βουλγαρική Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου (σ.σ. αποκαλούμενη και ως “Σιδηρά” Εκκλησία) στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς...
25 Μαΐου, 2019 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2019 - 12:56

Η “Σιδηρά” Εκκλ. της Κων/πολης στον Κατάλογο Παγκ. Κληρονομιάς της Ουνέσκο

Διαδώστε:
Η “Σιδηρά” Εκκλ. της Κων/πολης στον Κατάλογο Παγκ. Κληρονομιάς της Ουνέσκο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πολιτισμού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Βουλγαρίας κ. Vezhdi Rashidov συναντήθηκε την Πέμπτη με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα Audrey Azoulay στη Σόφια. Της εξέφρασε την ιδέα ότι η Βουλγαρική Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου (σ.σ. αποκαλούμενη και ως “Σιδηρά” Εκκλησία) στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του εν λόγω οργανισμού, “Ανυπομονώ για την υποστήριξή σας, επειδή ο ναός είναι μοναδικός, αποτελεί αριστούργημα αρχιτεκτονικής και πιστεύω ότι η Βουλγαρία και η Τουρκία από κοινού μπορούν να προσφέρουν την υποψηφιότητά τους για τη λίστα UNESCO, άλλωστε έχουμε ήδη αρχίσει συνομιλίες γι ‘αυτό”, πρόσθεσε ο Ράσιντοφ και έδειξε φωτογραφίες στην Azoulay από την υπέροχη εκκλησία.

Από την πλευρά της η Audrey Azoulay ευχαρίστησε για την ιδέα, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι εκείνη και ο Vezhdi Rashidov γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια από την παρουσία τους στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Πολιτισμού στις Βρυξέλλες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων