16/01/2019 16/01/2019 Το Γεωργιανό Ορθόδοξο Μοναστήρι Jvari, που χρονολογείται τον 6ο αιώνα, βρίσκεται κοντά στην παλαιά πρωτεύουσα της Γεωργίας Μιτσχέτη, και το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, άνοιξε πάλι για τους τουρίστες την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. Το μοναστήρι είχε κλείσει ύστερα από απόφαση του Ηγουμένου την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου λόγω της παρουσίας εμπόρων...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2019 - 16:52

Επαναλειτουργεί η ιστορική Ιερά Μονή Jvari

Διαδώστε:
Επαναλειτουργεί η ιστορική Ιερά Μονή Jvari

Το Γεωργιανό Ορθόδοξο Μοναστήρι Jvari, που χρονολογείται τον 6ο αιώνα, βρίσκεται κοντά στην παλαιά πρωτεύουσα της Γεωργίας Μιτσχέτη, και το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, άνοιξε πάλι για τους τουρίστες την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. Το μοναστήρι είχε κλείσει ύστερα από απόφαση του Ηγουμένου την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου λόγω της παρουσίας εμπόρων στους κοντινούς δρόμους της περιοχής. Ο δήμαρχος της Μιτσχέτης, Giorgi Kapanadze, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι μίλησε με το Πατριαρχείο και συμφώνησαν να ξανανοίξουν το ναό. Το Πατριαρχείο της Γεωργίας κάλεσε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα σχετικά με τους πωλητές που βρίσκονται κοντά στις περιοχές στο Μοναστήρι, αναφέροντας ότι η παρουσία τους δημιουργεί συνθήκες αναταραχής κοντά στον ιστορικό χώρο. “Καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας και χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους αλλά όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες και προσκυνητές στην χώρα, δεν είναι ευχάριστο για την εικόνα της Γεωργίας του 21ου αιώνα να υπάρχει αναταραχή κοντά στους παλαιούς ναούς”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων