07/04/2022 07/04/2022 Στην υλοποίηση της δέσμευσης να φυτευτούν Σακούρα, δέντρα τα οποία θεωρούνται από τους Ιάπωνες σύμβολα ειρήνης και ζωής, στον περίβολο χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα προσώρησαν χθες ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στη Γεωργία, Ιμαμούρα Ακίρα, μαζί με κληρικούς και στελέχη του Πατριαρχείου.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Πριν λίγες ημέρες ο κ. Ακίρα...
07 Απριλίου, 2022 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2022 - 10:38

Φύτεψαν Σάκουρα έξω από τον Καθεδρικό Ναό στην Τιφλίδα

Διαδώστε:
Φύτεψαν Σάκουρα έξω από τον Καθεδρικό Ναό στην Τιφλίδα

Στην υλοποίηση της δέσμευσης να φυτευτούν Σακούρα, δέντρα τα οποία θεωρούνται από τους Ιάπωνες σύμβολα ειρήνης και ζωής, στον περίβολο χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα προσώρησαν χθες ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στη Γεωργία, Ιμαμούρα Ακίρα, μαζί με κληρικούς και στελέχη του Πατριαρχείου. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Πριν λίγες ημέρες ο κ. Ακίρα είχε επισκεφθεί τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την καλή συνεργασία τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στη γεωργιανή κοινωνία.

Όλα αυτά σε ένα συμβολικό έτος για τις δύο χώρες καθώς φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Γεωργίας και Ιαπωνίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Ιάπωνας διπλωμάτης είχε προσεφέρει στον Μακαριώτατο κ.κ. Ηλία δέντρα Σακούρα ως συμβολικό δώρο για την άριστη σχέση των χωρών τους. Μερικά από αυτά φυτεύτηκαν εκείνη την ημέρα στον προαύλιο χώρο της έδρας του Πατριαρχείου ενώ τα υπόλοιπα συμφώνησαν να φυτευτούν έξω από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Πλέον τα δέντρα αυτά τα οποία για τους Ιάπωνες αποτελούν σύμβολα ειρήνης και ζωής, ρίζωσαν στον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού Ναού στη γεωργιανή πρωτεύουσα ύστερα από τη δενδροφύτευση που έγινε χθες. Οι συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή δράση εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Πρέσβη της Ιαπωνίας για τη στήριξη της χώρας του στο λαό της Γεωργίας. Από την πλευρά του ο κ. Ακίρα στάθηκε και πάλι στην ιδιαίτερη του χριστιανισμού στη διαμόρφωση της ταυτότητας και του πολιτισμού των γεωργιανών.

Ολοκληρώνοντας την δενδροφύτευση και οι δύο πλευρές τόνισαν τη διατήρηση αυτής της καλής σχέσεις αυτών των τριάντα ετών και την ενίσχυση αυτής όπου απαιτείται.

Φωτογραφίες: patriarchate.ge

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων