20/05/2022 21/05/2022 Με επιστολή του προς τον Σύλλογο για την Υγεία του Παιδιού, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ αναφέρθηκε στην εκστρατεία του Συλλόγου για την ενημέρωση για τα οφέλη του θηλασμού στην υγεία του βρέφους, καθώς και στην προσπάθεια προσέλκυσης της νέας υγείας στην ανάγνωση βιβλίων. Υπενθυμίζεται ότι στην Γεωργία η Ημέρα Οικογενειακής Αγνότητας και Δύναμης...
20 Μαΐου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 3:48

Επιστολή Πατριάρχη Γεωργίας προς τον Σύλλογο για την Υγεία του Παιδιού

Διαδώστε:
Επιστολή Πατριάρχη Γεωργίας προς τον Σύλλογο για την Υγεία του Παιδιού

Με επιστολή του προς τον Σύλλογο για την Υγεία του Παιδιού, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ αναφέρθηκε στην εκστρατεία του Συλλόγου για την ενημέρωση για τα οφέλη του θηλασμού στην υγεία του βρέφους, καθώς και στην προσπάθεια προσέλκυσης της νέας υγείας στην ανάγνωση βιβλίων.

Υπενθυμίζεται ότι στην Γεωργία η Ημέρα Οικογενειακής Αγνότητας και Δύναμης καθιερώθηκε από τον ίδιο τον Μακαριώτατο κ.κ. Ηλία το 2013. Φέτος εορτάστηκε με Θεία Λειτουργία και ειρηνική πορεία.

Μάλιστα, την ημέρα αυτή το Πατριαρχείο Γεωργίας την αφιέρωσε στην ειρήνη στη Γεωργία, την Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε επίσημη δήλωση που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και έγραψε το ope.gr, το Πατριαρχείο επανέλαβε ότι “ανησυχεί πολύ” για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, “η οποία είναι τρομερή και στοιχίζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, διώχνοντας την ευτυχία από τις οικογένειες”.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παρακάτω η επιστολή του Μακαριωτάτου:

Χαιρόμαστε που στις 17 Μαΐου, Ημέρα Οικογενειακής Αγνότητας και Δύναμης, η εκδήλωσή σας είναι αφιερωμένη στην προώθηση του μητρικού θηλασμού και στην αύξηση του ενδιαφέροντος των παιδιών για την ανάγνωση βιβλίων.

Και τα δύο θέματα είναι πολύ σημαντικά και επίκαιρα.

Η εν Γεωργία Εκκλησία χαιρετίζει την συνέχιση της παράδοσης του μητρικού θηλασμού και θα στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες και τις εκδηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Το μητρικό γάλα είναι μια απαραίτητη τροφή για το βρέφος, καθώς αποτελεί έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την υγεία της επόμενης γενιάς και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι.

Όσο για την αύξηση του ενδιαφέροντος στα βιβλία στα αγόρια, αυτό είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη σωστή ανατροφή στην εποχή των νέων τεχνολογιών.

Ξεκινήσαμε την εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη από την ανάγνωση βιβλίων πριν από 6-7 χρόνια, και πραγματοποιήσαμε μια σειρά εκδηλώσεων για το σκοπό αυτό.

Σήμερα, και η Εθνική Βιβλιοθήκη του Κοινοβουλίου της Γεωργίας συμβάλλει σε αυτή τη δράση ενημέρωσης για αυτό το σκοπό.

Χαιρόμαστε που δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτό το θέμα από ιατρικής πλευράς, και το ότι το θεωρείτε απαραίτητο στοιχείο για τη σωστή ανατροφή των παιδιών.

Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τους υποστηρικτές σας, καθώς και όλους τους φορείς που φροντίζουν για την υγεία των μητέρων και των παιδιών.

Ο Θεός να έχει καλά τις μητέρες μας, τα παιδιά μας και το μέλλον τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων