19/11/2020 19/11/2020 Στη συνάντηση που είχε χθες ο Πατριάρχης κ.κ. Ηλίας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αναφέρεται το Πατριαρχείο Γεωργίας. Ο κ. Πομπέο, επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, στο πλαίσιο του ταξιδιού που πραγματοποιεί σε διάφορες χώρες, με ψηλά στην ατζέντα του να βρίσκεται το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών.  “Αυτή η επίσκεψη αποτελεί...
19 Νοεμβρίου, 2020 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2020 - 11:11

Ευχαρίστησε τον Μάικ Πομπέο για την επίσκεψη ο Πατρ. Γεωργίας

Διαδώστε:
Ευχαρίστησε τον Μάικ Πομπέο για την επίσκεψη ο Πατρ. Γεωργίας

Στη συνάντηση που είχε χθες ο Πατριάρχης κ.κ. Ηλίας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αναφέρεται το Πατριαρχείο Γεωργίας. Ο κ. Πομπέο, επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, στο πλαίσιο του ταξιδιού που πραγματοποιεί σε διάφορες χώρες, με ψηλά στην ατζέντα του να βρίσκεται το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών. 

“Αυτή η επίσκεψη αποτελεί επιβεβαίωση της καλής θέλησης που αναπτύχθηκε μεταξύ της Γεωργιανής Εκκλησίας και των Ηνωμένων Πολιτειών” τονίζεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Στο επίκεντρο τέθηκαν θέματα όπως η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου της Γεωργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι και η συνάντηση με τον κ. Samuel Brownbeck, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη εμβάθυνσης των άμεσων σχέσεων μεταξύ των δυο πλευρών. Επίσης αναφέρθηκαν στο διμερές έγγραφο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ πριν από ένα χρόνο, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας.

Ο Πατριάρχης στο τέλος της συνάντησης ευχαρίστησε τον κ. Πομπέο για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και για την πραγματοποίηση μιας τόσο σημαντικής επίσκεψης σε μια δύσκολη περίοδο. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συνάντηση θα κάνει την περαιτέρω συνεργασία των δυο πλευρών ακόμη πιο αποτελεσματική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο Μάικ Πομπέο (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων