29/04/2024 29/04/2024 Με πρωτοβουλία και ευλογία του  Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’, την υποστήριξη του Κέντρου Σπουδών του Πατριαρχείου, διοργανώθηκε Ημερίδα με θέμα «Περιοχή Τσκινβάλι – ιστορία και νεωτερικότητα (προκλήσεις) και προοπτικές)», το διήμερο 23-24 Απριλίου, στην έδρα του Πατριαρχείου. Συμμετείχαν ο “τοποτηρητής” “σύνθρονος” του Πατριάρχη της Γεωργίας Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορότσκου κ. Σιό, ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχε...
29 Απριλίου, 2024 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 19:58

Ημερίδα για την περιοχή Τσκινβάλι με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας

Διαδώστε:
Ημερίδα για την περιοχή Τσκινβάλι με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας

Με πρωτοβουλία και ευλογία του  Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’, την υποστήριξη του Κέντρου Σπουδών του Πατριαρχείου, διοργανώθηκε Ημερίδα με θέμα «Περιοχή Τσκινβάλι – ιστορία και νεωτερικότητα (προκλήσεις) και προοπτικές)», το διήμερο 23-24 Απριλίου, στην έδρα του Πατριαρχείου.

Συμμετείχαν ο “τοποτηρητής” “σύνθρονος” του Πατριάρχη της Γεωργίας Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορότσκου κ. Σιό, ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο- Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος, ο Μητροπολίτης Μανγκλίσι και Τετριτσκάρο κ. Ανανίας, ο Επίσκοπος Μαργκβέτι και Ουμπίσα κ. Μελχισεδέκ, ο Γραμματέας του Πατριάρχη Πωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μποτκοβέλη, η υπουργός Συμφιλίωσης και Ισότητας των Πολιτών της Γεωργίας, κα Thea Akhvlediani, κληρικοί, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, φοιτητές, κ.ά.

Το συνέδριο άνοιξε ο Γραμματέας του Πατριάρχη ο οποίος και μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου.

Το συνέδριο είχε ως στόχο να παρουσιάσει την ιστορία, τον πολιτισμό, την εθνογραφία, τα αρχιτεκτονικά μνημεία της περιοχής Τσχινβάλι, και να συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση.

 

Πηγή: patriarchate.ge

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων