23/09/2021 23/09/2021 Στα χαρίσματα που διέκριναν τον μακαριστό Μητροπολίτη Νεκρέσι κυρό Σέργιο, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 62 ετών συνέπεια της νόσησης του από τον κορωνοϊό, αναφέρεται στην συλλειπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. “Σε ηλικία 62 ετών, έφυγε από τη ζωή ο μητροπολίτης Νεκρέσι Σέργιος (Τσεκουριβίλι). Ξεκίνησε την εκκλησιαστική ζωή σε πολύ νεαρή...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:28

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την κοίμηση του Μητροπολίτη Νεκρέσι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την κοίμηση του Μητροπολίτη Νεκρέσι

Στα χαρίσματα που διέκριναν τον μακαριστό Μητροπολίτη Νεκρέσι κυρό Σέργιο, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 62 ετών συνέπεια της νόσησης του από τον κορωνοϊό, αναφέρεται στην συλλειπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

“Σε ηλικία 62 ετών, έφυγε από τη ζωή ο μητροπολίτης Νεκρέσι Σέργιος (Τσεκουριβίλι). Ξεκίνησε την εκκλησιαστική ζωή σε πολύ νεαρή ηλικία κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος. Σε ηλικία 33 ετών, έγινε αρχιερέας και χειροτονήθηκε επίσκοπος Αχαλτσίχε και Σαμτσε-Τζαβάχετι και πέντε χρόνια αργότερα συνέχισε να υπηρετεί στη Μητρόπολη Νεκρέσι”, σημειώνει στην αρχή ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχει, σταχυολογώντας τα χαρίσματα του μακαριστού Ιεράρχη, προσθέτει: “Σε αυτό το διάστημα και μέχρι σήμερα έχει υποστεί πολλές δοκιμασίες, τις οποίες πάντα ξεπερνούσε άφοβα με θερμή προσευχή. Ο Σεβασμιώτατος διακρινόταν πάντα από την πατρική φροντίδα για τους άπορους, τη συμπόνια, τη φιλοξενία, την ειλικρίνεια, την παιδική απλότητα … Χάρη σε αυτά τα χαρίσματα, κατάφερε να μετατρέψει το ποίμνιό του σε μια μεγάλη κοινότητα. Ενώθηκαν ως μια οικογένεια και μεγάλωσαν στην αγάπη του Θεού”.

“Όλοι των θρηνούμε. Θρηνούμε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Γεωργίας, οι κληρικοί και οι μοναχές, οι ενορίτες, οι συγγενείς, και όλοι ζητάμε από τον Κύριο να μην μειώσει το έλεος και την παρηγοριά Του στην αθάνατη ψυχή του Σεβασμιώτατου Σεργίου”, καταλήγει.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νεκρέσι κυρός Σέργιος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων