07/07/2021 07/07/2021 Έκκληση προς όλους τους πολίτες της Τιφλίδας να μην προβαίνουν σε ενέργειες που υποκινούν βία και να ηρεμίσουν απευθύνει εκ νέου το Πατριαρχείο Γεωργίας. Η ένταση ξεκίνησε από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου όταν στους δρόμους της γεωργιανής πρωτεύουσας ξεκίνησε το «Tιφλίδα Pride», για το οποίο το Πατριαρχείο είχε εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους καθώς όπως ανέφερε...
07 Ιουλίου, 2021 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2021 - 9:21

Πατριαρχείο Γεωργίας: Η βία θα πλήξει το κράτος μας

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Γεωργίας: Η βία θα πλήξει το κράτος μας

Έκκληση προς όλους τους πολίτες της Τιφλίδας να μην προβαίνουν σε ενέργειες που υποκινούν βία και να ηρεμίσουν απευθύνει εκ νέου το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Η ένταση ξεκίνησε από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου όταν στους δρόμους της γεωργιανής πρωτεύουσας ξεκίνησε το «Tιφλίδα Pride», για το οποίο το Πατριαρχείο είχε εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους καθώς όπως ανέφερε σε προηγούμενες ανακοινώσεις του παραβαίνει τα ήθη και της παραδόσεις της χώρας και την οδηγεί σε εκφυλισμό. Μάλιστα, με ανακοίνωσή του χθες, είχε καταδικάσει τα όσα περιστατικά βίας είχαν καταγγελθεί τονίζοντας ότι θα τιμωρήσει παραδειγματικά κάθε εμπλεκόμενο κληρικό, αν αυτός είχε λάβει μέρος σε αυτές.

Ωστόσο, επειδή παρατηρήθηκαν και άλλα φαινόμενα βίας το βράδυ το Πατριαρχείο εξέδωσε και νέα ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να ηρεμίσουν καθώς οι ενέργειες αυτές θα αποδειχθούν επιζήμιες για τη χώρα.

“Λόγω της τρέχουσας έντασης στη λεωφόρο Rustaveli, απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες της χώρας μας και σε όλα τα μέλη της κοινωνίας – καθώς είναι απαράδεκτο να κλιμακώσουμε περαιτέρω την αντιπαράθεση ασκώντας λεκτική βία στο ήδη τεταμένο κλίμα. Η μετατροπή της αντιπαράθεσης σε σωματική κακοποίηση θα είναι επιζήμια για τη χώρα μας. Η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι καλή, θα πλήξει όχι μόνο τα άτομα αλλά και ολόκληρη την κοινωνία και το κράτος μας. Σας καλώ όλους να ηρεμήσετε!” αναφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων