07/01/2022 07/01/2022 Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ αναγνώσθηκε χθες το βράδυ κατά την αγρυπνία των Χριστουγέννων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα, αλλά και σήμερα σε όλους τους ναούς της Γεωργίας, που εορτάζει τη Γέννηση του Χριστού με το παλαιό εορτολόγιο. Ευγενία Δίτσα Στο μήνυμά του, ο Μακαριώτατος τονίζει...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 18:07

Γεωργίας: «Χαρείτε! Ο θάνατος δεν σηματοδοτεί το τέλος της ύπαρξης»

Διαδώστε:
Γεωργίας: «Χαρείτε! Ο θάνατος δεν σηματοδοτεί το τέλος της ύπαρξης»

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ αναγνώσθηκε χθες το βράδυ κατά την αγρυπνία των Χριστουγέννων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα, αλλά και σήμερα σε όλους τους ναούς της Γεωργίας, που εορτάζει τη Γέννηση του Χριστού με το παλαιό εορτολόγιο.

  • Ευγενία Δίτσα

Στο μήνυμά του, ο Μακαριώτατος τονίζει ότι ο κόσμος κατακλύζεται από συνεχείς αρνητικές πληροφορίες, εγκλεισμούς και θανάτους λόγω της πανδημίας, καλώντας το έθνος να μην υποκύψει στην απελπισία ή στο φόβο, παρά το γεγονός ότι η προσοχή πρέπει να προέχει», ελέω κορωνοϊού.

«Πρέπει να μας ενδυναμώνει η πεποίθηση ότι ο θάνατος δεν σηματοδοτεί το τέλος της ύπαρξης, γιατί η ανθρώπινη ψυχή είναι αθάνατη», είπε ο Πατριάρχης Ηλίας Β’, προσθέτωντας ότι για να πλησιάσουμε τον Θεό «η εκπαίδευση και η επιστημονική πρόοδος από μόνες τους δεν μπορούν να βοηθήσουν», «καθώς είναι απαραίτητη η επίτευξη της πνευματικής αγνότητας γι’ αυτό».

Απευθυνόμενος στους Γεωργιανούς του εξωτερικού και στους κατοίκους των κατεχόμενων περιοχών της Γεωργίας, τους ζήτησε «να ζήσουν ο ένας για τον άλλον και για την πατρίδα».

Στην αρχή της επιστολής, ο Πατριάρχης Γεωργίας εξιστόρησε τη γέννηση του Ιησού Χριστού, μίλησε για το νόημα της ζωής και του θανάτου και τόνισε τη σημασία της πνευματικότητας, ενώ στο σύντομο κήρυγμά του ευχήθηκε στο ποίμνιο τα εξής:

«Μεθ’ ημών ο Θεός! Ο Θεός είναι μαζί μας!

Συγχαρητήρια για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων! Σήμερα συνεορτάζει ο ουρανός και η γη. Σήμερα ο ουρανός και η γη συμψάλλουν έναν ύμνο: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία!»

Αυτό δείχνει ότι πρέπει να δοξάζουμε τον Κύριο και θα υπάρχει ειρήνη στην γη και αρετή και αγάπη μεταξύ των ανθρώπων.

Περάσαμε μια μεγάλη δοκιμασία και μπορεί να υφίσταται ακόμα, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Κύριος είναι μαζί μας. Ο Κύριος μας σκεπάζει.

Πρόκειται για μια πάλη μεταξύ καλού και κακού. Καλώς ορίσατε στη Νίκη!

Να είστε ευλογημένοι! Χαρείτε!

Ευλογημένοι και χαρούμενοι εν ονόματι Κυρίου!

Ο Θεός μεθ’ ημών!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων