30/05/2023 30/05/2023 Άλλη μία οικολογική δράση πραγματοποιήθηκε σε μοναστήρι που βρίσκεται στο όρος Μαχάτα, που διοργάνωσε το ίδρυμα «Πράσινη Γεωργία» που ίδρυσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κάποια από τα δημόσια σχολεία της Τιφλίδας. Μετά τη δεντροφύτευση των κυπαρισσιών, ο Αρχιμανδρίτης Νικολόζ (Γκβινιασβίλι) τέλεσε δοξολογία προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ευλόγησε δασκάλους, μαθητές...
30 Μαΐου, 2023 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 17:37

Τιφλίδα: Οικολογικές δράσεις σε μοναστήρι στο όρος Μαχάτα

Διαδώστε:
Τιφλίδα: Οικολογικές δράσεις σε μοναστήρι στο όρος Μαχάτα

Άλλη μία οικολογική δράση πραγματοποιήθηκε σε μοναστήρι που βρίσκεται στο όρος Μαχάτα, που διοργάνωσε το ίδρυμα «Πράσινη Γεωργία» που ίδρυσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κάποια από τα δημόσια σχολεία της Τιφλίδας.

Μετά τη δεντροφύτευση των κυπαρισσιών, ο Αρχιμανδρίτης Νικολόζ (Γκβινιασβίλι) τέλεσε δοξολογία προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ευλόγησε δασκάλους, μαθητές και γονείς.

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα «Πράσινη Γεωργία» ιδρύθηκε με την ευλογία του Μακαριωτάτου κ.κ. Ηλία Β’ και υλοποιεί δεντροφύτευση σε Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές, σχολεία, νοσοκομεία, φυλακές και διάφορα άλλα ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

Την τρέχουσα άνοιξη, το ίδρυμα πραγματοποίησε μια σειρά από δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές και δάσκαλοι διαφόρων σχολείων.

Σύμφωνα με το «National Geographic Georgia» όπου είχε παραχωρήσει συνέντευξη ο Μακαριώτατος, το ίδρυμα «Πράσινη Γεωργία» έχει ως στόχο την εξάλειψη των οικολογικών προβλημάτων σε όλη τη Γεωργία, τη δεντροφύτευση, διατήρηση, ανάπτυξη και τον καθαρισμό χώρων πρασίνου και πάρκων. Ακόμη έχει ως στόχο την ανάπλαση ζωνών καταφυγίου σε περίπτωση καταιγίδας, τη δημιουργία ζωνών αναψυχής, την αποκατάσταση υποβαθμισμένων δασών, καθώς και την ευαισθητοποίηση του γεωργιανού κοινού στα θέματα πρασίνου.

Στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου του Ιδρύματος συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργικού Συμβουλίου, του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ, και η υλοποίηση των έργων εποπτεύεται από το Εθνικό Τμήμα Δασών.

 

 

Με πληροοφορίες και φωτογραφίες από patriarchate.ge

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων