12/12/2022 12/12/2022 Σε νέα τοποθέτηση προέβη χθες το Πατριαρχείο Γεωργίας σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο ενθρόνισης και τα γενέθλια του Πατριάρχη κ.κ. Ηλία.  Η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι συνέπειες που αυτός έχει επιφέρει στον κόσμο δεν επιτρέπουν πανηγυρικούς εορτασμούς. Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν θα παραστούν εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών στις...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 9:40

Το Πατριαρχείο Γεωργίας για την επέτειο ενθρόνισης του Πατριάρχη Ηλία

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Γεωργίας για την επέτειο ενθρόνισης του Πατριάρχη Ηλία

Σε νέα τοποθέτηση προέβη χθες το Πατριαρχείο Γεωργίας σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο ενθρόνισης και τα γενέθλια του Πατριάρχη κ.κ. Ηλία. 

Η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι συνέπειες που αυτός έχει επιφέρει στον κόσμο δεν επιτρέπουν πανηγυρικούς εορτασμούς. Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν θα παραστούν εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών στις λιτές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Τιφλίδα. 

“Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην Ουκρανία και στον κόσμο, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Ηλία Β’, Καθολικού Πατριάρχη πάσης Γεωργίας, οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με την επέτειο της ενθρόνισής του και τα γενέθλιά του θα πραγματοποιηθούν σε περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων. Δεν προβλέπεται η πρόσκληση Προκαθημένων άλλων εκκλησιών ή  εκπροσώπων τους, κληρικών ή λαϊκών”, αναφέρει το Πατριαρχείο Γεωργίας. 

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Γεωργίας προέβη σε διάψευση των πληροφοριών που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας από μερίδα μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου στο Πατριαρχείο Γεωργίας.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας 

Διαβάστε επίσης: Διάψευση για τα περί επίσκεψης του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στη Γεωργία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων