15/04/2021 15/04/2021 Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 1ης /14ης Απριλίου 2021, εργάτες των Αρμενίων κληρικών των Ιεροσολύμων ανέβηκαν από το παράθυρο στο στενό εξώστη της πρόσοψης του Ναού της Αναστάσεως και τοποθέτησαν κάγκελλα. Το συμβάν αντιλήφθηκε από την οικία του στην Μονή Αβραάμ ο Γέρων Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, που φώναξε στους...
15 Απριλίου, 2021 - 22:12
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2021 - 23:32

Αρμένιοι επιχείρησαν να βάλουν κάγκελα στον Ναό της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Αρμένιοι επιχείρησαν να βάλουν κάγκελα στον Ναό της Αναστάσεως

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 1ης /14ης Απριλίου 2021, εργάτες των Αρμενίων κληρικών των Ιεροσολύμων ανέβηκαν από το παράθυρο στο στενό εξώστη της πρόσοψης του Ναού της Αναστάσεως και τοποθέτησαν κάγκελλα.

Το συμβάν αντιλήφθηκε από την οικία του στην Μονή Αβραάμ ο Γέρων Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, που φώναξε στους εργάτες να σταματήσουν. Επειδή εκείνοι δεν σταματούσαν, ο Γέρων Σκευοφύλαξ, ειδοποίησε την Αστυνομία ότι οι Αγιοταφίτες Πατέρες θα κατέβουν από τα δωμάτιά τους στο Κεντρικό Μοναστήρι και τη Μονή Αβραάμ και θα καταρρίψουν βιαίως τα κάγκελλα. Τότε η Αστυνομία απείλησε τους εργάτες, οι οποίοι διέκοψαν τις εργασίες χωρίς να προλάβουν να στερεώσουν τα κάγκελλα.

Το επεισόδιο αυτό έφτασε σε αυτό το σημείο, επειδή οι Αρμένιοι εξαπάτησαν την Αστυνομία, λέγοντας  ότι θα ανέβουν να κατεβάσουν τη σκαλωσιά, την οποίαν είχαν τοποθετήσει, για να βάψουν το παράθυρο, πράγμα που είχαν δικαίωμα να κάνουν.

Τη σκαλωσιά αυτήν αρνούνταν εδώ και δύο μήνες να κατεβάσουν, παρά την κοινή επιστολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των Φραγκισκανών προς το Υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ και την Ισραηλινή Αστυνομία των Ιεροσολύμων.

Το πρωί της Πέμπτης, 2ας/15ης Απριλίου 2021, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε στο Πατριαρχείο τον Κουστωδόν της Αγίας Γης αιδεσιμολογιώτατο π. Φραγκίσκο Πατό και τους συνεργάτες του, π. Ντομπρομίρο και π. Αθανάσιο Μακόρα, και από κοινού διαμαρτυρήθηκαν εντόνως προς την Αστυνομία, απαιτούντες την εντός της ημέρας απομάκρυνση των καγκέλλων, καθ’ ότι η πράξη αυτή αποτελεί κατάφωρον παραβίαση του Προσκυνηματικού Καθεστώτος και βάναυσο βανδαλισμό προς το αρχαιότερο και ιερώτερο μνημείο της Χριστιανοσύνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων