10/08/2021 10/08/2021 Αντίγραφο Ιεράς Εικόνας των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων του Καΐρου Γαβριήλ και Κυρμιδώλη βρίσκεται πλέον στην Ιορδανία. Ο Κυρμιδώλης και Γαβριήλ οι δύο, ἀθλοῦσιν ἅμα και στεφανοῦνται ἅμα.  Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων του Καΐρου Γαβριήλ και Κυρμιδώλη, φυλάσσεται πλέον στην Πατριαρχική και Προσκυνηματική Ιερά Μονή Θεοφανείων στην Ανατολική όχθη του Ιορδάνου. Η...
10 Αυγούστου, 2021 - 10:23

Η Ιερά Εικόνα των Αγίων Γαβριήλ και Κυρμιδώλη στην Ιορδανία

Διαδώστε:
Η Ιερά Εικόνα των Αγίων Γαβριήλ και Κυρμιδώλη στην Ιορδανία

Αντίγραφο Ιεράς Εικόνας των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων του Καΐρου Γαβριήλ και Κυρμιδώλη βρίσκεται πλέον στην Ιορδανία.

Ο Κυρμιδώλης και Γαβριήλ οι δύο, ἀθλοῦσιν ἅμα και στεφανοῦνται ἅμα. 

Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων του Καΐρου Γαβριήλ και Κυρμιδώλη, φυλάσσεται πλέον στην Πατριαρχική και Προσκυνηματική Ιερά Μονή Θεοφανείων στην Ανατολική όχθη του Ιορδάνου.

Η Ιερά εικόνα είναι ευλογία από την Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), και δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενεδίκτο, ο οποιος διατηρεί άριστες πνευματικές σχέσεις με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και κυρίως με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β´.

Οι Άγιοι Γαβριήλ και Κυρμιδώλης μαρτύρησαν στην Αίγυπτο στις 18 Οκτωβρίου 1522, και οι δύο ήταν νέοι, πολύ μορφωμένοι και κατάγονταν από ευσεβείς γονείς. Ο τάφος και τα λείψανα τούς βρίσκονται και φυλάσσονται στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

 Τον επόμενο χρόνο (2022) το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μεγαλοπρεπώς θα εορτάσει τα 600 χρόνια από το μαρτύριο τους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ΄. Τὴν ὡραιότητα.

Τὴν τῶν λειψάνων σου, τιμίαν λάρνακα, κατασπαζόμενοι, πίστει τὴν ἴασιν, ἀρυώμεθα σεπτῶς, Κυρμιδώλη πανεύφημε· ὅθεν ἱκετεύομεν, ἱκεσίαν ἑκάστοτε, σὺν τῷ συνάθλῳ Γαβριὴλ ποιοῦντες· μὴ παύσητε, ἵνα ῥυσθῶμεν κινδύνων καὶ θλίψεων, τιμώντων ἡμῶν τὰ θεῖα λείψανα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων