03/05/2021 03/05/2021 H τελετή της Δευτέρας Αναστάσεως, πιο γνωστή στο ποίμνιο ως Εσπερινός της Αγάπης, έλαβε χώρα χθες, κυριώνυμο ημέρα του Πάσχα 19ην Απριλίου/ 2ραν Μαΐου 2021, στις 12:00 μ.μ. στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου: «Η τελετή αύτη, λαμπρά ως και η ολονύκτιος Αναστάσιμος, άρχισε στην αίθουσα του Πατριαρχείου με την ανάγνωση πρώτον της...
03 Μαΐου, 2021 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 13:23

Η τελετή της Δευτέρας Αναστάσεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Εσπερινός της αγάπης)

Διαδώστε:
Η τελετή της Δευτέρας Αναστάσεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Εσπερινός της αγάπης)

H τελετή της Δευτέρας Αναστάσεως, πιο γνωστή στο ποίμνιο ως Εσπερινός της Αγάπης, έλαβε χώρα χθες, κυριώνυμο ημέρα του Πάσχα 19ην Απριλίου/ 2ραν Μαΐου 2021, στις 12:00 μ.μ. στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

«Η τελετή αύτη, λαμπρά ως και η ολονύκτιος Αναστάσιμος, άρχισε στην αίθουσα του Πατριαρχείου με την ανάγνωση πρώτον της Θ’ Ώρας του Πάσχα «Χριστός Ανέστη» τρις (τρεις φορές), «Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι» τρις, «Προλαβούσαι τον Όρθρον αι περί Μαριάμ» τρις, κ.λ.π. και ενώ οι ψάλτες έψαλλαν το αργό Βυζαντινό «Χριστός ανέστη».

Τελειώνοντας η Θ’ ώρα, άρχισε η Πατριαρχική μεγαλοπρεπής Συνοδεία, πάντων εορτίως ενδεδυμένων, των ψαλτών ψαλλόντων και των πιστών να στέκονται δεξιά και αριστερά με χαρά, αλλά χωρίς προσκυνητές από αλλού, αφού τα αεροδρόμια στο Ισραήλ έχουν κλείσει.

Όταν η Συνοδεία έφθασε στην αυλή του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, ανεπέμφθηκε δέηση. Με την είσοδο στον Ναό, άρχισε στο Καθολικό ο Εσπερινός της ημέρας του Πάσχα.

Κατ’ αυτόν, αναγνώστηκε η περικοπή της εμφανίσεως του Αναστάντος Κυρίου από το κατά Ιωάννην Άγιο Ευαγγέλιο: «ούσης οψίας τη ημέρα εκείνη τη μια των Σαββάτων», των μαθητών κεκλεισμένων εις το υπερώον, του Θωμά μη όντος μετ’ αυτών και ειπόντος, ότε είπαν αυτώ οι μαθηταί ότι «εωράκαμεν τον Κύριον», «εάν μη ίδω τον τύπον των ήλων, ου μη πιστεύσω», εις πολλάς γλώσσας διά την αγάπην του Αναστάντος Χριστού προς τον κόσμον και την οικουμενικότητα του Ευαγγελίου, ψάλλοντος του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και μετεχόντων εντοπίων πιστών, Ελληνοφώνων, Ρωσοφώνων, Αραβοφώνων και άλλων, ουχί δε και προσκυνητών.

«Του Εσπερινού απολυθέντος η Πατριαρχική Συνοδεία ανήλθε εις τα Πατριαρχεία εν χαρά και αγαλλιάσει και δοξολογία του εν Τριάδι Θεού ημών διά την εν Χριστώ σωτηρίαν των ανθρώπων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων