18/10/2021 23/10/2021 Πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρου η Ιερατική Σύναξη της Πατριαρχικής Επιτροπείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Αμμάν της Ιορδανίας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. Κατά την διάρκεια των εργασιών της Σύναξης, συζητήθηκαν κυρίως τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ειδικότερα θέματα που αφορούν διορισμούς κληρικών σε νέες θέσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις της...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2021 - 4:54

Ιερατική Σύναξη της Πατριαρχικής Επιτροπείας στο Αμμάν

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη της Πατριαρχικής Επιτροπείας στο Αμμάν

Πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρου η Ιερατική Σύναξη της Πατριαρχικής Επιτροπείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Αμμάν της Ιορδανίας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Σύναξης, συζητήθηκαν κυρίως τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ειδικότερα θέματα που αφορούν διορισμούς κληρικών σε νέες θέσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις της τελευταίας Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έδωσε την ευλογία του στις εργασίες και στις αποφάσεις της Ιερατικής Σύναξης, καθώς και στους κληρικούς που αναλαμβάνουν τις νέες θέσεις.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος επαίνεσε την συμβολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην έναρξη του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που πραγματοποιείται στα Ιεροσόλυμα υπό την ονομασία «Lana», που στην Αραβική γλώσσα σημαίνει «η δική μας γειτονιά» στο προάστιο Μπειτχανίνα. Παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα αποκατάστασης στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία μεταξύ Ιερουσαλήμ και Βηθλεέμ, τα οποία πλησιάζουν προς την ολοκλήρωση τους.

Αναφερόμενος στις μεταθέσεις των κληρικών, επισήμανε ότι γίνονται με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και την οικογενειακή τους κατάσταση και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι όλες οι ενορίες στην Ιορδανία αξίζουν τους καλύτερους κληρικούς.

Η Ιερατική Σύναξη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων ιερέων σχετικά με τρέχοντα εκκλησιαστικά θέματα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων