05/05/2021 05/05/2021 H μνήμη του αγίου Ζακχαίου του πρώην τελώνου, εορταζόμενη κατ’ ακρίβεια συμφώνως προς τον κύκλον των ακινήτων εορτών την 20ην Απριλίου εκάστου έτους, εορτάστηκε χθες, Τρίτη της Διακαινησίμου (21η Απριλίου/4η Μαΐου 2021) μεθεορτίως στην Ιερά Μονή του προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου βρίσκεται και η συκομουριά, στην οποία ανέβηκε ο Ζακχαίος και μετανόησε αφού είδε και γνώρισε τον...
05 Μαΐου, 2021 - 17:43

Ιεριχώ: Η μνήμη του Αγίου Ζακχαίου του Τελώνη εκεί όπου βρίσκεται η συκομουριά

Διαδώστε:
Ιεριχώ: Η μνήμη του Αγίου Ζακχαίου του Τελώνη εκεί όπου βρίσκεται η συκομουριά

H μνήμη του αγίου Ζακχαίου του πρώην τελώνου, εορταζόμενη κατ’ ακρίβεια συμφώνως προς τον κύκλον των ακινήτων εορτών την 20ην Απριλίου εκάστου έτους, εορτάστηκε χθες, Τρίτη της Διακαινησίμου (21η Απριλίου/4η Μαΐου 2021) μεθεορτίως στην Ιερά Μονή του προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου βρίσκεται και η συκομουριά, στην οποία ανέβηκε ο Ζακχαίος και μετανόησε αφού είδε και γνώρισε τον Κύριο, ώστε αργότερα έγινε επίσκοπος Καισαρείας της Παλαιστίνης. 

Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, του ηγουμένου της Μπετζάλλας Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, του ηγουμένου της Μονής των Αγίων Θεοπατόρων Αρχιμανδρίτου π. Μελετίου και του Ιεροδιακόνου Ευλογίου, μετεχόντων δε των Αραβοφώνων πιστών της Κοινότητος Ιεριχούς.

Μετά την θεία Λειτουργία ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής, Αρχιμανδρίτης Φιλούμενος, εδεξιώθη την Αρχιερατική Συνοδεία στο ηγουμενείο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων