05/06/2023 06/06/2023 Με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας την Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2023. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Γεράσων κ. Θεοφάνους, Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, Λύδδης κ. Δημητρίου, δύο...
05 Ιουνίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 0:56

Ιεροσόλυμα: Η εορτή της Πεντηκοστής στον Πανάγιο Τάφο

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Η εορτή της Πεντηκοστής στον Πανάγιο Τάφο

Με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας την Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2023.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Γεράσων κ. Θεοφάνους, Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, Λύδδης κ. Δημητρίου, δύο Αρχιεπισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας κ. Δαμασκηνού και κ. Ιωάννου, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων ως του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου, των Αρχιμανδριτών π. Κλαυδίου, π. Νικοδήμου, π. Μακαρίου, π. Ιερωνύμου, π. Ραφαήλ Εξάρχου Αθηνών, π. Δομετιανού του Πατριαρχείου της Μόσχας και π. Ιωάννου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, π. Αναστασίου και του Πρεσβυτέρου Νικολάου, άλλων Ορθοδόξων Ιερέων, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου και έψαλλε ο Ιεροδιάκονος π. Συμεών.

Παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελος Βλιώρας, ο Πρόξενος της Γεωργίας κ. Λάσα και πλήθος προσκυνητών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο Εσπερινός της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος κατά τον οποίο αναγνώστηκαν οι ευχές της Γονυκλισίας από τον Μακαριώτατο και τους Αρχιερείς στα Ελληνικά και στα Αραβικά.

Στο Ιερό Βήμα του Καθολικού τελέστηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας κατά την κρατούσα τάξη για τους Αγιοταφίτες που διαμένουν στο Κεντρικό Μοναστήρι.

Μετά το τέλος του Εσπερινού η Πατριαρχική Συνοδεία ανήλθε στα Πατριαρχεία.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων