04/04/2022 04/04/2022 Νέα παρέμβαση για την κατάληψη του ξενοδοχείου Little Petra στα Ιεροσόλυμα – Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης – Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων η Τόνια Μωροπούλου Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες για την κατάληψη από την εξτρεμιστική ομάδα Ateret Cohanim του ξενοδοχείου Little Petra, το οποίο βρίσκεται στη είσοδο της Παλαιάς Πόλης και αποτελεί ιδιοκτησία του...
04 Απριλίου, 2022 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 16:42

Ιερουσαλήμ: Οι πράξεις βίας δεν μπορούν να επιφέρουν την ειρήνη – Νέα καταδίκη για την κατάληψη από την Ateret Cohanim

Διαδώστε:
Ιερουσαλήμ: Οι πράξεις βίας δεν μπορούν να επιφέρουν την ειρήνη – Νέα καταδίκη για την κατάληψη από την Ateret Cohanim

Νέα παρέμβαση για την κατάληψη του ξενοδοχείου Little Petra στα Ιεροσόλυμα – Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης – Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων η Τόνια Μωροπούλου

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες για την κατάληψη από την εξτρεμιστική ομάδα Ateret Cohanim του ξενοδοχείου Little Petra, το οποίο βρίσκεται στη είσοδο της Παλαιάς Πόλης και αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με τις πράξεις βίας να καταδικάζονται καθώς αυτές δεν μπορούν να επιφέρουν την ειρήνη.

Απειλή για την ύπαρξη των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ

Μετά την ηχηρή παρέμβαση του Πατριάρχη κ.κ. Θεοφίλου την περασμένη εβδομάδα προς τους καταληψίες να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο και να το επιστρέψουν στο νόμιμο ιδιοκτήτη του, ήρθε νέα παρέμβαση από τους εκπροσώπους των χριστιανικών εκκλησιών με γραπτή δήλωσή τους.

“Η κατάληψη του ξενοδοχείου Little Petra από την ριζοσπαστική, εξτρεμιστική ομάδα Ateret Cohamim απειλεί την ύπαρξη των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ, και την ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων της περιοχής” τονίζουν συμπληρώνοντας ότι “οι Πατριάρχες έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις παράνομες δράσεις των εξτρεμιστών, οι οποίοι προβαίνουν σε εκβιασμούς και βιαιότητες. Με την κατάληψη της ιδιοκτησίας της ορθόδοξης εκκλησίας, η εποικιστική οργάνωση Ateret Cohamim διέπραξε το ποινικό αδίκημα της διάρρηξης και καταπάτησης ιδιοκτησίας”.

Το ξενοδοχείο αντιπροσωπεύει την Χριστιανική κληρονομιά

Στην κοινή ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση δρα σαν να είναι υπεράνω του νόμου, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες. “Αυτό δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο θέμα ατομικής ιδιοκτησίας, αλλά αφορά όλη την Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένου της Χριστιανικής κοινότητας”.

Με δεδομένο ότι το ξενοδοχείο είναι μέρος της προσκυνηματικής διαδρομής καθώς από περνάνε χιλιάδες Χριστιανοί κάθε χρόνο, υπογραμμίζουν ότι “Αντιπροσωπεύει την Χριστιανική κληρονομιά, και αποτελεί μέρος της ύπαρξης μας. Οι Ισραηλινές ριζοσπαστικές και εξτρεμιστικές ομάδες όπως αυτή, ήδη στοχοποιούν και λεηλατούν την αγαπημένη μας Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και επιβάλλουν την παράνομη και επικίνδυνη ατζέντα τους”.

“Αυτές οι πράξεις αποσταθεροποιούν και δημιουργούν εντάσεις σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια για αποκλιμάκωση και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, και σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ειρήνη. Οι πράξεις βίας δεν μπορούν να επιφέρουν την ειρήνη”, καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 

Συνεχίζεται η ενημέρωση από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το θέμα αυτό παρακολουθεί στενά το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο να τονίζει σε συνάντηση που είχε με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης αυτής η οποία έχει πυροδοτήσει εντάσεις στην Αγία Γη λίγες μόνες εβδομάδες πριν το Άγιο Πάσχα.

Η εκστρατεία ενημέρωσης όμως δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Για τα γεγονότα ενημερώθηκε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην έδρα του Πατριαρχείου.  Ο κ. Μπουρολιάς έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο ο οποίος τον ενημέρωσε και για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την κατάληψη του ξενοδοχείου “Little Petra” από ομάδα εξτρεμιστών καθώς και για τη διαμαρτυρία στην οποία προέβη ο ίδιος για την επιστροφή της περιουσίας στον ιδιοκτήτης που δεν είναι άλλος από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας επεσήμανε προς τον Αρχηγό ΓΕΑ ότι “η Αγιοταφιτική Αδελφότης, επιμελείται διά την επίλυσιν του λίαν σοβαρού προβλήματος τούτου και αγωνίζεται διά την διατήρησιν της Ιερουσαλήμ και την επιβεβαίωσιν της Χριστιανικής ταυτότητος αυτής”.

Σήμερα ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας δέχθηκε την επίσκεψη της κ. Τόνια Μωροπούλου, Ομότιμης Καθηγήτριας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία είχε ηγηθεί μαζί με την ομάδα της της συντήρησης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Αρχηγός ΓΕΑ

Ιεροσολύμων: Αποφασιστική η συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης

Ιεροσολύμων προς οργάνωση Ateret Kohanim: “Φύγετε από την κληρονομιά μας” – Απειλείται η “προσκυνηματική οδός” και η ειρήνη στην Αγία Γη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων