29/01/2023 29/01/2023 Με ανακοίνωσή τους, οι ηγέτες των χριστιανικών κοινοτήτων στην Ιερουσαλήμ, καταδικάζουν τον κύκλο βίας στους Αγίους Τόπους, με αφορμή την πρόσφατη στοχοποίηση Χριστιανών από Ισραηλινές ριζοσπαστικές ομάδες στην περιοχή της Νέας Πύλης στην Παλαιά Πόλη. «Καλούμε όλα τα μέρη στους Αγίους Τόπους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία. Έχουμε προειδοποιήσει συνεχώς για έναν εκρηκτικό, παράλογο κύκλο...
29 Ιανουαρίου, 2023 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2023 - 15:00

Καταδικάζουν τον κύκλο βίας στους Αγίους Τόπους οι ηγέτες των χριστιανικών κοινοτήτων στην Ιερουσαλήμ

Διαδώστε:
Καταδικάζουν τον κύκλο βίας στους Αγίους Τόπους οι ηγέτες των χριστιανικών κοινοτήτων στην Ιερουσαλήμ

Με ανακοίνωσή τους, οι ηγέτες των χριστιανικών κοινοτήτων στην Ιερουσαλήμ, καταδικάζουν τον κύκλο βίας στους Αγίους Τόπους, με αφορμή την πρόσφατη στοχοποίηση Χριστιανών από Ισραηλινές ριζοσπαστικές ομάδες στην περιοχή της Νέας Πύλης στην Παλαιά Πόλη.

«Καλούμε όλα τα μέρη στους Αγίους Τόπους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία. Έχουμε προειδοποιήσει συνεχώς για έναν εκρηκτικό, παράλογο κύκλο βίας που θα προκαλέσει μόνο πληγές και βάσανα σε όλους. Μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων σχεδόν σίγουρα θα επιφέρει περαιτέρω φρικαλεότητες, απομακρύνοντάς μας από την πολυπόθητη ειρήνη και σταθερότητα που όλοι επιδιώκουμε», αναφέρουν στην αρχή της ανακοίνωσης.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σημειώνεται ότι, όπως έγραψε χθες το ope.gr, με του ανακοίνωση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «καταδικάζει τη βίαιη επίθεση από μέλη Ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων με στόχο Χριστιανούς στην περιοχή της Νέας Πύλης στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ χθες το βράδυ. Το Πατριαρχείο δηλώνει ότι το να επιτρέπεται σε μέλη τέτοιων ριζοσπαστικών ομάδων να περπατούν και να περιφέρονται ελεύθερα στις γειτονιές της Ιερουσαλήμ, ενώ είναι οπλισμένοι και έχουν εγκληματικές προθέσεις, θεωρείται συνενοχή στην επίθεση και επιδεικνύει ανεπιθύμητη επιείκεια προς τους εγκληματίες. Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ζητά την προστασία των άοπλων πολιτών της Παλαιάς Πόλης από ριζοσπαστικούς επιτιθέμενους που στοχεύουν να αλλάξουν τον ποικιλόμορφο χαρακτήρα της πόλης της Ιερουσαλήμ καθώς και το πολιτιστικό και θρησκευτικό μωσαϊκό της, όντας αποφασισμένοι να την περιορίσει σε έναν χαρακτήρα που είναι ο ριζοσπαστικός ορισμός και η απεικόνιση ενός Εβραϊκού χαρακτήρα».

Έκκληση για μια ισχυρή παρέμβαση για να σταματήσει η εξάπλωση της βίας

Οι ηγέτες των χριστιανικών κοινοτήτων κάνουν έκκληση για ισχυρή παρέμβαση για να σταματήσει η βία: «Παρακολουθώντας στενά αυτήν τη θλιβερή κατάσταση, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η εξάπλωση της βίας που οδήγησε στον αδικαιολόγητο θάνατο 32 Παλαιστινίων και 7 Ισραηλινών από την αρχή της Πρωτοχρονιάς φαίνεται να διαιωνίζεται. Σίγουρα θα συνεχιστεί, ακόμη και θα κλιμακωθεί, εκτός εάν γίνει μια ισχυρή παρέμβαση από την κοινότητα και τους πολιτικούς ηγέτες από όλες τις πλευρές».

Σεβασμός στην πίστη του άλλου

«Όλοι πρέπει να συνεργαστούν για να εκτονωθούν οι τρέχουσες εντάσεις και να εφαρμοστούν οι καθιερωμένες αρχές δικαιοσύνης που θα επιφέρει μια διαρκή ειρήνη και ευημερία για όλους. Σε αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές καλούμε όλα τα μέρη να σεβαστούν τη θρησκευτική πίστη του άλλου και να δείξουν σεβασμό σε όλους τους ιερούς τόπους και τους τόπους λατρείας», επισημαίνουν.

Προσευχόμαστε για όσους έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των εθροπραξιών

«Στον απόηχο αυτού του τελευταίου, τραγικού κύματος βίας, προσευχόμαστε για όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, και ζητάμε από τον Θεό να μείνει κοντά στις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Προσευχόμαστε επίσης για θεραπεία για τους τραυματίες και ο Παντοδύναμος Θεός θα δώσει δύναμη και επιμονή σε όσους τους φροντίζουν», υπογραμμίζουν.

Ας εργαστούμε για να διατηρήσουμε τις κοινότητες ασφαλείς

«Τέλος, ζητούμε από τον Θεό να δώσει σοφία και σύνεση σε πολιτικούς ηγέτες και ανθρώπους με επιρροή από όλες τις πλευρές, οδηγώντας τους να βρουν τρόπους που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τη βία, να διατηρήσουμε τις κοινότητές μας ασφαλείς και να εργαστούμε ακούραστα, για να επιφέρουμε μια δίκαιη και ειρηνική λύση στους Άγιοι Τόποι», καταλήγουν.

Με πληροφορίες από jerusalem-patriarchate

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων