25/04/2021 25/04/2021 Η λιτανεία των Βαΐων, εις ανάμνησιν της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, όταν οι παίδες των Εβραίων υποδέχθηκαν Αυτόν κράζοντες: «Ὡσαννά τῷ Υἱῷ Δαυΐδ, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου», έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 11ης /24ης Απριλίου 2021, Σαββάτου του Λαζάρου και Παραμονής της Κυριακής των Βαΐων. Τα βάια της λιτανείας...
25 Απριλίου, 2021 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2021 - 14:59

Η λιτανεία της Βαϊφόρου στην Ιερουσαλήμ

Διαδώστε:
Η λιτανεία της Βαϊφόρου στην Ιερουσαλήμ

Η λιτανεία των Βαΐων, εις ανάμνησιν της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, όταν οι παίδες των Εβραίων υποδέχθηκαν Αυτόν κράζοντες: «Ὡσαννά τῷ Υἱῷ Δαυΐδ, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου», έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 11ης /24ης Απριλίου 2021, Σαββάτου του Λαζάρου και Παραμονής της Κυριακής των Βαΐων.

Τα βάια της λιτανείας αυτής ευλόγησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος από την Ιερά Μονή Βηθσφαγής επί του Όρους των Ελαιών και ακολούθως ανέθεσε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πέλλης κ. Φιλούμενο να προεξάρχει της λιτανείας, στην οποία μετείχαν περί τα 200 άτομα, λόγω των μέτρων covid -19. Η λιτανεία διήλθε από το προσκύνημα της Αναλήψεως, κατέβηκε δια της Γεθσημανής, με την ψαλμωδία του τροπαρίου: «τήν κοινήν Ἀνάστασιν πρό τοῦ Σοῦ πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἤγειρας τόν Λάζαρον, Χριστέ ὁ Θεός…», κατέληξε και απελύθη στην Ιερά Μονή της Αγίας Άννης παρά την Πύλη των Λεόντων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων