11/09/2023 11/09/2023 Σήμερα Δευτέρα, 29 Αυγούστου/ 11 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πρόσφατα ανακαινισθέντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Εσπερινός από ιερείς του Πατριαρχείου και σήμερα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 18:48

Μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σήμερα Δευτέρα, 29 Αυγούστου/ 11 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πρόσφατα ανακαινισθέντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Εσπερινός από ιερείς του Πατριαρχείου και σήμερα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διοκαισαρείας κ. Βενεδίκτου, συλλειτουργούντων του βοηθού Πατριαρχικού Επιτρόπου στη Βηθλεέμ Αρχιμανδρίτου π. Πολυκάρπου, των Αρχιμανδριτών π. Κλαυδίου και π. Αμφιλοχίου, Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων και άλλων Ορθοδόξων Ιερέων, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού της Αναστάσεως κ. Αγγέλου Γιαννοπούλου και μετεχόντων εν ευλαβεία πιστών, εντοπίων και προσκυνητών.

Άμα τη Απολύσει, ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος προσέφερε νηστήσιμο κέρασμα στην Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα, καθ’ ότι η μνήμη του Αγίου Ιωάννου τιμάται διά νηστείας απολύτου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων