15/01/2024 15/01/2024 Ντοκουμέντο από τις επιθέσεις στην Ιερά Μονή χθες το βράδυ. Ομάδες κατοίκων έριχναν πέτρες, προσπαθούσαν να μπουν στο μοναστήρι, εκτόξευαν ρουκέτες και πυροβολούσαν με στόχο να σκοτώσουν τον Ηγούμενο της Μονής, Γέροντα Ιουστίνο. Στην μαρτυρική Ιερά Μονή που έχει κατακρεουργηθεί ο Άγιος Φιλούμενος, ο Γέροντας Ιουστίνος δίνει κάθε μέρα μάχη για τη ζωή του. Οι...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 13:30

Ντοκουμέντο από τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Μονή στο Φρέαρ του Ιακώβ – Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Γέροντα Ιουστίνο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ντοκουμέντο από τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Μονή στο Φρέαρ του Ιακώβ – Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Γέροντα Ιουστίνο (ΦΩΤΟ)

Ντοκουμέντο από τις επιθέσεις στην Ιερά Μονή χθες το βράδυ. Ομάδες κατοίκων έριχναν πέτρες, προσπαθούσαν να μπουν στο μοναστήρι, εκτόξευαν ρουκέτες και πυροβολούσαν με στόχο να σκοτώσουν τον Ηγούμενο της Μονής, Γέροντα Ιουστίνο.

Στην μαρτυρική Ιερά Μονή που έχει κατακρεουργηθεί ο Άγιος Φιλούμενος, ο Γέροντας Ιουστίνος δίνει κάθε μέρα μάχη για τη ζωή του. Οι αποκλειστικές φωτογραφίες είναι από τις κάμερες ασφαλείας.

Αποκλειστικές φωτογραφίες τις οποίες εξασφάλισε το ope.gr:

 

«Τρεις μέρες χτυπούν το μοναστήρι, με πέτρες, όπλα και χειροβομβίδες. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, έχουν σπάσει τζάμια, πόρτες και προσπαθούν να με εντοπίσουν για να με αποτελειώσουν.»

Αυτά είναι τα λόγια απόγνωσης του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβ που βρίσκεται στη Σαμάρεια της Παλαιστίνης.

Ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ιουστίνος επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ζητώντας της να βοηθήσει να ενημερωθούν οι αρχές μήπως κάποιος τον προστατεύσει.

«Έχω καιρό να νιώσω τέτοια απειλή και τόσο κοντά τον κίνδυνο», είπε ο Αγιοταφίτης μοναχός στη δημοσιογράφο. «Θέλουν να πάρουν το μοναστήρι και είναι αποφασισμένοι. Ας γίνει κάτι ας βοηθήσει κάποιος σας παρακαλώ.»

Αυτή την στιγμή με παρέμβαση της δημοσιογράφου γίνονται ενέργειες ώστε να υπάρξει ενημέρωση στις παλαιστινιακές αρχές και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για να προσφερθεί προστασία στο άγιο προσκύνημα και στον έναν και μοναδικό μοναχό που με κίνδυνο της ζωής του συνεχίζει να βρίσκεται στη Σαμάρεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον χτυπούν και προσπαθούν να τον διώξουν από το ελληνορθόδοξο προσκύνημα.

Να σημειώσουμε ότι οι φανατικοί αλλόθρησκοι που ζουν στην περιοχή έχουν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν κι άλλες φορές.

«Θα είμαι εδώ μέχρι την τελευταία μου αναπνοή» και «το ελληνικό στοιχείο θα παραμείνει», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Ιουστίνος στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» της Pemptousia FM με την Μαρία Γιαχνάκη, που πραγματοποιήθηκε τέλη Νοεμβρίου.

Ακούστε τα όλα όσα είχε πει:

Την ώρα που στη Γάζα ο Αρχιεπίσκοπος Αλέξιος έχει ανοίξει το ελληνορθόδοξο μοναστήρι και φροντίζει τα θύματα του πολέμου δεν είναι δυνατόν στη Ναμπλούς οι ντόπιοι να χτυπούν τον Αγιοταφίτη μοναχό.

Διαβάστε ακόμη: Κραυγή αγωνίας: «Τρεις μέρες προσπαθούν να με σκοτώσουν. Βοηθήστε με»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων