18/10/2023 18/10/2023 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ και οι Αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και καταγγέλλουν τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Γάζα. Απευθύνουν έκκληση για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της ειρήνης καθώς και να τερματίσουν τα δεινά στη Γάζα. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Σημειώνεται ότι η επίθεση στο...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 17:28

Ο Πατριάρχης και οι Αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ καταγγέλλουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης και οι Αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ καταγγέλλουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ και οι Αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και καταγγέλλουν τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Γάζα. Απευθύνουν έκκληση για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της ειρήνης καθώς και να τερματίσουν τα δεινά στη Γάζα.

  • Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σημειώνεται ότι η επίθεση στο νοσοκομείο έγινε την ημέρα που οι Αρχηγοί των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ είχαν αφιερώσει στην προσευχή και τη νηστεία για να επέλθει η ειρήνη στην περιοχή. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αγία Πόλη και τον Φρικτό Γολγοθά όπου χθες αναπέμφθηκε δέηση από Αγιοταφίτες πατέρες, ρουκέτες έπληξαν το νοσοκομείο της Γάζας μετατρέποντας την ημέρας προσευχής για την ειρήνη στο Ισραήλ και τη Γάζα, σε ημέρα αίματος. (Διαβάστε αναλυτικά: Πόλεμος χωρίς όρια μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – Η ημέρα προσευχής για ειρήνη εξελίχθηκε σε ημέρα αίματος με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα)

“Αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε την ημέρα που η χριστιανική κοινότητα είχε απευθύνει έκκληση για προσευχή έτσι ώστε να επικρατήσιε η ειρήνη, η συμφιλίωση καθώς και να τερματίσει ο πόλεμος στη Γάζα“, αναφέρουν στην ανακοίνωση και τονίζουν: “Με ακλόνητη ενότητα καταγγέλλουμε αυτό το έγκλημα. Η αρχική αποτίμηση της τραγωδίας στο νοσοκομείο στη Γάζα μάς έχουν βυθίσει στη θλίψη, γιατί έρχεται ενάντια στις ίδιες τις αρχές που διατηρεί η ανθρωπότητα. Τα Νοσοκομεία, που ορίζονται ως ιεροί χώροι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, έχουν βεβηλωθεί από στρατιωτικές δυνάμεις”. 

“Καταγγέλουμε αυτή τη θηριωδία, το κραυγαλέο έγκλημα. Παρακαλούμε την παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει το ιερό της καθήκον να προστατεύει άμαχους πληθυσμούς και να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους αποτρόπαιες παραβιάσεις δεν θα ξανασυμβούν“, υπογραμμίζουν.

“Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στους αδελφούς και τις αδελφές μας που έχουν υποστεί τις συνέπειες της επίθεσης. Σαν μία ενωμένη φωνή παρακαλούμε τους φίλους, τους συνεργάτες και όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως να σταθούν δίπλα μας καθώς θρηνούμε για τα τραγικά αποτελέσματα του πολέμου“, επισημαίνουν.

“Οι προσευχές και η υποστήριξή μας παραμένουν σταθερές και οι συλλογικές μας φωνές υψώνονται σαν μία χορωδία κάνοντας έκκληση για δικαιοσύνη, ειρήνη και τερματισμού των δεινών στη Γάζα“, καταλήγουν.

 

Κεντρική φωτογραφία:  EPA/MOHAMMED SABER

Διαβάστε ακόμη:

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Είναι ορατή η καταστροφή από την απώλεια αμέτρητων αθώων ζωών και υποδομών στη Μέση Ανατολή”

Προσευχή στις εκκλησίες της Ιορδανίας για ειρήνη στη Γάζα (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων