14/06/2022 14/06/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής ιερούργησε χθες, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.  Με τον Μακαριώτατο σαυλλειτούργησαν ο Γέρων Αρχιγραμματεύς του Πατριαρχείου, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ και ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος (Ελίσοφ), Επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα....
14 Ιουνίου, 2022 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 9:19

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος στη ρωσική εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Ιερουσαλήμ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος στη ρωσική εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Ιερουσαλήμ

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής ιερούργησε χθες, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. 

Με τον Μακαριώτατο σαυλλειτούργησαν ο Γέρων Αρχιγραμματεύς του Πατριαρχείου, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ και ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος (Ελίσοφ), Επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ A.D. Viktorov και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στο Ισραήλ E.S. Vorobyov, πολυάριθμα μέλη του ρωσικού διπλωματικού σώματος και κληρικοί των χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ.

Μετά την απόλυση της Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον αρχηγό της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής και στους προσκυνητές που βρέθηκαν στο ναό και συμμετείχαν στη μεγάλη εορτή της Εκκλησίας. Ευχήθηκε ακόμη στον Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο (Elisov) και σε όλους τους κληρικούς της Αποστολής να συνεχίσουν την υπηρεσία στην Ιερά Πόλη της Ιερουσαλήμ προς όφελος της ενίσχυσης της ενότητας των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών – Ιερουσαλήμ και Ρωσικής – και προς πνευματικό όφελος δεκάδων χιλιάδων Ρώσων προσκυνητών που επισκέπτονται τους Αγίους Τόπους κάθε χρόνο.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος προσέφερε στον π. Αλέξανδρο δύο ασημένια κηροπήγια προκειμένου να τα μεταφέρει ως δώρο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο και στον Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο προσέφερε την εικόνα της Ανάστασης του Χριστού.

Αντιφωνώντας ο Επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τα πολύτιμα και εγκάρδια λόγια του και, σε ανάμνηση της θείας λειτουργίας στη ρωσική εκκλησία, παρουσίασε δώρισε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ την εικόνα της Αγίας Τριάδος.

Το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας

Συγχαρητήριο μήνυμα στους συμμετέχοντες στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την 175η επέτειο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Στο μήνυμα του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κάνει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά και το ποιμαντικό έργο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο ιστορικό της ίδρυσης της.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το μήνυμα

Πληροφορίες: mospat.ru

Φυτογραφίες: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων