15/09/2023 15/09/2023 Σειρά συναντήσεως είχε χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος επέστρεψε από τη Γενεύη της Ελβετίας όπου είχε μεταβεί προκειμένου να μιλήσει στα εγκαίνια έκθεσης για τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.  Αρχικά δέχθηκε τον ηγούμενο του Προσκυνήματος της Γεθσημανής, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, μετά του εμπειρογνώμονος του Εθνικού Μετσοβίου...
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 9:11

Όμιλοι προσκυνητών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Όμιλοι προσκυνητών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Σειρά συναντήσεως είχε χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος επέστρεψε από τη Γενεύη της Ελβετίας όπου είχε μεταβεί προκειμένου να μιλήσει στα εγκαίνια έκθεσης για τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. 

Αρχικά δέχθηκε τον ηγούμενο του Προσκυνήματος της Γεθσημανής, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, μετά του εμπειρογνώμονος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνου Α. Καραδήμου με τους οποίους συζήτησαν θέματα συντηρήσεως του Ιερού Προσκυνήματος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεομητορικό Μνήμα.

Στη συνέχεα δέχθηκε εικοσαμελή ομάδα φοιτητών του τρίτου έτους της Θεολογικής Σχολής του Μοναστηρίου Dormitio των Βενεδικτίνων επί της Αγίας Σιών υπό τον Ηγούμενο π. Νικόδημο και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Αθανασίου καθηγητή Εισαγωγής στην Ορθόδοξο Θεολογία εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.

Τέλος τον Μακαριώτατο επίεσκεφθηκε πολυπληθή ομάδα προσκυνητών εξ Ουκρανίας και Σερβίας υπό τον Έξαρχο της Σερβίας στη Μόσχα Επίσκοπο κ. Αντώνιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων