04/06/2019 04/06/2019 “Το κράτος του Ισραήλ, ως θεματοφύλακας αυτής της πόλης, είναι βαθιά αφοσιωμένο στο σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Ιερουσαλήμ” δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, μετά από συνάντηση που είχε με θρησκευτικούς ηγέτες της πόλης στο πλαίσιο εκδήλωσης. Στη εκδήλωση παρέστη και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλος. «Οι Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι...
04 Ιουνίου, 2019 - 8:28

Πρ. Ισραήλ: Ο Χριστιανισμός αναπτύσσεται

Διαδώστε:
Πρ. Ισραήλ: Ο Χριστιανισμός αναπτύσσεται

“Το κράτος του Ισραήλ, ως θεματοφύλακας αυτής της πόλης, είναι βαθιά αφοσιωμένο στο σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Ιερουσαλήμ” δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, μετά από συνάντηση που είχε με θρησκευτικούς ηγέτες της πόλης στο πλαίσιο εκδήλωσης. Στη εκδήλωση παρέστη και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλος.

«Οι Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι θα είναι πάντοτε ελεύθεροι εδώ», πρόσθεσε ο Ριβλίν προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του δεν θα υπονομεύσει ποτέ τη θρησκευτική ελευθερία”.

“Είναι δύσκολες και επίπονες στιγμές για τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή. Είμαι περήφανος που το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή μας, όπου η χριστιανική κοινότητα δεν συρρικνώνεται αλλά στην πραγματικότητα αναπτύσσεται” υπογράμμισε.
Ο κ. Ριβλίν συνεχάρη επίσης τους Προκαθημένους των Εκκλησιών για την επίτευξη συμφωνίας για την αποκατάσταση και συντήρηση της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου, λέγοντας ότι «μου δίνει μεγάλη χαρά που συμφωνήσατε στο επόμενο στάδιο για την αποκατάσταση και προστασία της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου , διασφαλίζοντας ότι αυτή η άγια θέση για τον Χριστιανισμό θα εξασφαλιστεί για τις μελλοντικές γενιές ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων