05/08/2022 05/08/2022 Ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις επιτελούμενες εργασίες συντήρησης στο δάπεδο της Ροτόντας και στο χώρο κάτω από το Επτακάμαρο στο Ναό της Αναστάσεως, πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι των Φραγκισκανών στα Ιεροσόλυμα το απόγευμα της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2022. Στη συνάντηση παρέστη αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο Γ’ συνοδευόμενο από τον...
05 Αυγούστου, 2022 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 - 19:58

Συνάντηση για τις εργασίες στο Ναό της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Συνάντηση για τις εργασίες στο Ναό της Αναστάσεως

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις επιτελούμενες εργασίες συντήρησης στο δάπεδο της Ροτόντας και στο χώρο κάτω από το Επτακάμαρο στο Ναό της Αναστάσεως, πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι των Φραγκισκανών στα Ιεροσόλυμα το απόγευμα της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2022.

Στη συνάντηση παρέστη αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο Γ’ συνοδευόμενο από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο, τον Γέροντα Σκευοφύλακα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρο, τον Αρχιδιάκονο π. Μάρκο και τον αρχιτέκτονα του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδόσιο Μητρόπουλο. Επίσης, παρέστησαν αντιπροσωπείες της Αδελφότητας των Φραγκισκανών και του Πατριαρχείου των Αρμενίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι τεχνικοί του Πανεπιστημίου Sapientia της Ρώμης παρουσίασαν επί οθόνης τις επιτελούμενες εργασίες για τη συντήρηση των κατεστραμμένων πλακών ή/και την αντικαταστασή τους με άλλες εναρμονιζόμενες με το όλο κτιριακό περιβάλλον του Ναού.

Ο Μακαριώτατος έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος του αποχετευτικού συστήματος του Ναού της Αναστάσεως πριν από κάθε άλλη εργασία. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε όπως γίνει τεχνική μελέτη από ειδικούς, η οποία θα παρουσιαστεί σε επόμενη συνάντηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων