02/11/2023 02/11/2023 Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC) στέκεται αλληλέγγυο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο στις 31 Οκτωβρίου με ανακοίνωσή του καταδίκασε τον ισραηλινό στρατό για τον βομβαρδισμό του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα στη Γάζα. Σε αυτήν την ανακοίνωση, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπως έγραψε το opoe.gr, τονίζει ότι «αυτή η επίθεση αντιπροσωπεύει μια ολοφάνερη ενσάρκωση...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 13:48

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Γάζα

Διαδώστε:
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Γάζα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC) στέκεται αλληλέγγυο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο στις 31 Οκτωβρίου με ανακοίνωσή του καταδίκασε τον ισραηλινό στρατό για τον βομβαρδισμό του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα στη Γάζα.

Σε αυτήν την ανακοίνωση, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπως έγραψε το opoe.gr, τονίζει ότι «αυτή η επίθεση αντιπροσωπεύει μια ολοφάνερη ενσάρκωση της αδικαιολόγητης αποφασιστικότητας του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές και τα κέντρα κοινωνικής υπηρεσίας, καθώς και τα καταφύγια για τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί».

Το Πατριαρχείο υπογραμμίζει ότι «τα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα έχουν γίνει ζωτικοί πάροχοι βασικών ανθρωπιστικών υπηρεσιών και ασφαλή καταφύγια για όσους επλήγησαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο κατοικημένες περιοχές». (Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ)

Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών πάστορας Καθηγητής Dr Jerry Pillay εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. «Οι επιθέσεις σε αμάχους και σε μη στρατιωτικές υποδομές παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο. Στεκόμαστε στο πλευρό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και όλων όσοι απευθύνουν έκκληση να προστατευτούν  τα καταφύγια και να σταματήσουν οι τραυματισμοί και οι θανατοι αθώωνν ανθρώπων», είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων