08/06/2022 08/06/2022 Του Νικόλαου Ζαΐμη Ανακοίνωση εξέδωσε το Yπουργείου Εξωτερικών σχετικά με εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση εκεί ευρισκομένου Παρεκκλησίου. “Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή (σ.σ. προχθές) εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά...
08 Ιουνίου, 2022 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 12:36

Το Υπουργείο Εξωτερικών για τη βεβήλωση του παρεκκλησίου στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Το Υπουργείο Εξωτερικών για τη βεβήλωση του παρεκκλησίου στα Ιεροσόλυμα

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Ανακοίνωση εξέδωσε το Yπουργείου Εξωτερικών σχετικά με εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση εκεί ευρισκομένου Παρεκκλησίου.

“Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή (σ.σ. προχθές) εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου”, αναφέρει αρχικά το Ελληνικό ΥΠΕΞ.

“Αναμένουμε την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών από πλευράς των ισραηλινών αρμόδιων Αρχών για τη διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον”, συνεχίζει.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει: “Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)”.

Το χρονικό του συμβάντος

Ομάδα πενήντα περίπου Ισραηλινών εξτρεμιστών αγνώστου προελεύσεως διέρρηξε την πύλη και το κιγκλίδωμα του παρεκκλησίου. Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το οποίο με ανακοίνωση ενημέρωσε αναλυτικά για τα γεγονότα τα οποία προβληματίζουν καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το Πατριαρχείο τους τελευταίους μήνες γνωρίζει το πρόσωπο της βίας και του φόβου.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο ο οποίος ζήτησε από τις αρχές οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ωστόσο, λόγω και της επικείμενης εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος από την πλευρά του το Πατριαρχείο ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί μετά και την κατάληψη του ξενοδοχείου Litle Petra, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, από την εξτρεμιστική ομάδα Ateret Kohaim τον περασμένο Μάρτιο κάτι το οποίο καταδικάστηκε τόσο από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όσο και από τις υπόλοιπες χριστιανικές κοινότητες της Αγίας Πόλης. Μάλιστα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει διάβημα προς το αντίστοιχο του Ισραήλ για το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιεροσόλυμα: Βανδάλισαν το παρεκκλήσι στο λόφο της Αγίας Σιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη δίνη του εξτρεμισμού το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – Οι επιθέσεις και οι φόβοι για την Πεντηκοστή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων