11/05/2023 11/05/2023 Το Ισραήλ επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από όπου, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, θα μεταβεί για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση...
11 Μαΐου, 2023 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 10:15

Τον Πανάγιο Τάφο θα επισκεφθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης

Διαδώστε:
Τον Πανάγιο Τάφο θα επισκεφθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης

Το Ισραήλ επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από όπου, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, θα μεταβεί για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Ισραήλ οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι επαφές

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως είχε ανακοινωθεί από την Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το πρωί σήμερα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ, Isaac Herzog.

Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, όπου θα έχει σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών τους.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου και του Πρωθυπουργού στα ΜΜΕ.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κνεσέτ Amir Ohana.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 12ης Μαΐου.

*Φωτογραφία αρχείου από επίσκεψη του κ. Χριστοδουλίδη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων