26/10/2018 26/10/2018 Η χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα έχει καμία επίπτωση στους κατοίκους της Κριμαίας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο π. Sergii Khaliuta, του Καθεδρικού Ναού του Αγ. Βλαδίμηρου στη χερσόνησο της Κριμαίας, προσθέτοντας ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν πλέον εκκλησίες που ανήκουν στην Ουκρανική  Ορθόδοξη Εκκλησία. Αξίζει, να σημειωθεί ότι μέχρι...
26 Οκτωβρίου, 2018 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2018 - 12:53

Η ουκρανική αυτοκεφαλία και η Κριμαία

Διαδώστε:
Η ουκρανική αυτοκεφαλία και η Κριμαία

Η χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα έχει καμία επίπτωση στους κατοίκους της Κριμαίας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο π. Sergii Khaliuta, του Καθεδρικού Ναού του Αγ. Βλαδίμηρου στη χερσόνησο της Κριμαίας, προσθέτοντας ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν πλέον εκκλησίες που ανήκουν στην Ουκρανική  Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αξίζει, να σημειωθεί ότι μέχρι το 2014, οπότε η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, η εν λόγω περιοχή ήταν μέρος της Ουκρανίας, με περίπου 15 ενορίες που ανήκαν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου του Κιέβου.  Μετά το 2014, αρκετές από αυτές είτε έκλεισαν, είτε υπήχθησαν στην δικαιοδοσία της Ρωσικής Εκκλησίας. Η επαρχία Σεβαστουπόλεως και Κριμαίας που περιλαμβάνει περίπου 500 εκκλησίες, υπάγεται στην Ουκρανική Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας.

“Αυτές οι ενέργειες είναι εξω-κανονικές, και δεν υπαγορεύονται από εκκλησιαστικές αποφάσεις, αλλά πολιτικές” τόνισε ο Khaliuta.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων