08/11/2018 08/11/2018 Την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Πιοτρ Ποροσένκο, ότι η Ρωσική Εκκλησία δεν έχει καμία δουλειά στην Ουκρανία, εκφράζει το Πατριαρχείο της Μόσχας. “Τα λόγια του προέδρου της Ουκρανίας είναι σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του ότι παράλληλα με τη δημιουργία της αποκαλούμενης ενιαίας τοπικής εκκλησίας θα εξασφαλίζεται το δικαίωμα επιλογής...
08 Νοεμβρίου, 2018 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2018 - 10:19

Μόσχα: Ο Ποροσένκο διώχνει τους Ουκρανούς

Διαδώστε:
Μόσχα: Ο Ποροσένκο διώχνει τους Ουκρανούς

Την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Πιοτρ Ποροσένκο, ότι η Ρωσική Εκκλησία δεν έχει καμία δουλειά στην Ουκρανία, εκφράζει το Πατριαρχείο της Μόσχας.

“Τα λόγια του προέδρου της Ουκρανίας είναι σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του ότι παράλληλα με τη δημιουργία της αποκαλούμενης ενιαίας τοπικής εκκλησίας θα εξασφαλίζεται το δικαίωμα επιλογής κάθε πιστού και κανείς δεν θα αναγκάσει κανέναν να ενταχθεί με τη βία”, δήλωσε ο γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων για Δια-Ορθόδοξες Σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας, Ιγκόρ Γιακιμτσούκ στο πρακτορείο Interfax.

“Η Εκκλησία της Ουκρανίας αριθμεί εκατομμύρια πιστούς Ουκρανούς, τους οποίους ο κ. Πόροσενκο θέλει να αποβάλει από τη χώρα”, δήλωσε ο κ. Γιακιμτσούκ και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία είναι το σπίτι τους και κανένας από αυτούς δεν θα την αφήσει με δική του επιθυμία και αυτό σημαίνει ότι η επιθυμία του προέδρου μπορεί να εκπληρωθεί αποκλειστικά με βία.

Μιλώντας σε επιστημονικό συνέδριο στο Κίεβο, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ο κ. Ποροσένκο, επικαλούμενος τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι η “Ρωσία στέκεται σε δύο πυλώνες: τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και τα πυρηνικά”.

Και διερωτήθη: “Είναι σωστό, το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας να συνεδριάζει υπό την ηγεσία του Βλ. Πούτιν με μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία;”

“Αγαπητέ (σ.σ Πούτιν) δεν έχεις καμία δουλειά εδώ. Η εκκλησία σου, οι ένοπλες δυνάμεις σου δεν έχουν δουλειά εδώ. Γύρνα πίσω στη Ρωσία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ποροσένκο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν θα καθυστερήσει τις διαδικασίες για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων