11/02/2019 11/02/2019 Στην κρύπτη του Ναού της Παναγίας του Καζάν στην Αγία Πετρούπολη έγινε τελετή έναρξης του συνεδρίου “Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστός – ιδρυτής της ορθόδοξης ψυχολογίας”, την οποία διοργάνωσαν το τμήμα της Μητρόπολης της Αγίας Πετρούπολης σε θέματα της εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας και κοινωνικής διακονίας, ο ναός του Οσίου Πέτρου, Μητροπολίτη Μόσχας και η Εταιρεία ορθόδοξων ψυχολόγων....
11 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:01

“Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος – Ιδρυτής της ορθόδοξης ψυχολογίας”

Διαδώστε:
“Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος – Ιδρυτής της ορθόδοξης ψυχολογίας”

Στην κρύπτη του Ναού της Παναγίας του Καζάν στην Αγία Πετρούπολη έγινε τελετή έναρξης του συνεδρίου “Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστός – ιδρυτής της ορθόδοξης ψυχολογίας”, την οποία διοργάνωσαν το τμήμα της Μητρόπολης της Αγίας Πετρούπολης σε θέματα της εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας και κοινωνικής διακονίας, ο ναός του Οσίου Πέτρου, Μητροπολίτη Μόσχας και η Εταιρεία ορθόδοξων ψυχολόγων.

Όπως τονίστηκε, ο Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος υπηρετούσε τον κόσμο και η εμπειρία της χριστιανικής ψυχολογίας του βασίστηκε στο δίδαγμα για τον άνθρωπο στην ορθόδοξη ανθρωπολογία, στην πρακτικής της ασκητικής, στην παρακολούθηση της ζωή των αξίων μαρτύρων και στην μελέτη της κοσμικής ψυχολογίας. Ο Άγιος Θεοφάνης έλεγε ότι στο έργο της πιστης και της σωτηρίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η παιδική και ευαίσθητη κατανόηση της Θεϊκής Αλήθειας.

Φέτος εορτάζονται 125 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων