07/06/2020 07/06/2020 Στη Ρωσική Εκκλησία εξέφρασαν την ελπίδα ότι το σημερινό καθεστώς της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως μουσείου δε θα αλλάξει και ότι ο ναός δε θα γίνει ξανά τζαμί. Στις 29 Μαΐου, την επέτειο της Άλωσης της Πόλης στην Αγία Σοφία διαβάστηκαν αποσπάσματα από το Κοράνι. Μετά από μία εβδομάδα, ο προεδρος της Τουρκίας ανέθεσε στο κυβερνών...
07 Ιουνίου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 10:37

Αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας θα δυναμιτίσει το κλίμα

Διαδώστε:
Αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας θα δυναμιτίσει το κλίμα

Στη Ρωσική Εκκλησία εξέφρασαν την ελπίδα ότι το σημερινό καθεστώς της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως μουσείου δε θα αλλάξει και ότι ο ναός δε θα γίνει ξανά τζαμί. Στις 29 Μαΐου, την επέτειο της Άλωσης της Πόλης στην Αγία Σοφία διαβάστηκαν αποσπάσματα από το Κοράνι. Μετά από μία εβδομάδα, ο προεδρος της Τουρκίας ανέθεσε στο κυβερνών κόμμα να εξετάσει τη δυνατότητα της μετατροπής του ναού σε τζαμί.

“Οποιεσδήποτε προσπάθειες να μετατραπεί το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα είναι μουσείο, θα οδηγήσουν στις αλλαγές και στην διαταραχή των εύθραυστων διαθρησκευτικών ισορροπιών που έχουν δημιουργηθεί” δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ.κ. Ιλλαρίων στο πρόγραμμα “Εκκλησία και κόσμος”.

Γι’αυτό, πρόσθεσε, ας ελπίσουμε ότι ο ναός αυτός θα παραμείνει μουσείο. Τέτοιου είδους γεγονότα θα δυναμιτίσουν την διαθρησκευτική ένταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων