15/09/2022 15/09/2022 Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, συμμετέχοντας στο 7ο Συνέδριο Ηγετών των Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών, συναντήθηκε στο Νουρ-Σουλτάν (πρωτεύουσα του Καζακστάν) με τον επικεφαλής της Γερουσίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν, επικεφαλής της Γραμματείας του Συνεδρίου Ηγετών των Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών Μαούλεν Σ....
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 14:25

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Γερουσίας του Καζακστάν

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Γερουσίας του Καζακστάν

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, συμμετέχοντας στο 7ο Συνέδριο Ηγετών των Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών, συναντήθηκε στο Νουρ-Σουλτάν (πρωτεύουσα του Καζακστάν) με τον επικεφαλής της Γερουσίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν, επικεφαλής της Γραμματείας του Συνεδρίου Ηγετών των Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών Μαούλεν Σ. Ασιμπάεφ.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος καλωσορίζοντας τον υψηλό συνομιλητή σημείωσε: “Πολλά συνδέουν τη εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία με το Καζακστάν, τόσο στο ιστορικό παρελθόν όσο και στη σημερινή εποχή”. Μάλιστα ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις δραστηριότητες των Συνεδρίων Ηγετών των Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών.

“Η σημασία αυτής της πλατφόρμας διαλόγου είναι ότι οι παραδοσιακές αξίες τηρούνται σε αυτήν, αναπτύσσεται ένας διάλογος θρησκειών”, τόνισε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ο οποίος ευχαρίστησε τον επικεφαλής της Γερουσίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν.

Από την μεριά του ο κ Ασιμπάεφ υπογράμμισε την προσοχή που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Καζακστάν Κασίμ Τοκάγιεφ στις ανάγκες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας στο Καζακστάν. Ακόμη εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η περαιτέρω συμμετοχή του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας στις εργασίες των Συνεδρίων θα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τέλος ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Συνέδριο Ηγετών των Παγκοσμίων Παραδοσιακών Θρησκειών θα συνεχίσει να προωθεί ενεργά την ανάπτυξη του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από patriarchia.ru, mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων