05/02/2021 05/02/2021 Τη διάθεση κονδυλίων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αγιογραφίες στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Νοβγκόροντ, ενέκρινε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό δήλωσε η Ναταλία Γκριγκόριεβα, Γενική Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου του Νοβγκόροντ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία για το ύψος των κονδυλίων. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι εργασίες αναμένεται να...
05 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:10

Αποκαθίστανται οι τοιχογραφίες σε ναό του 13ου αι.

Διαδώστε:
Αποκαθίστανται οι τοιχογραφίες σε ναό του 13ου αι.

Τη διάθεση κονδυλίων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αγιογραφίες στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Νοβγκόροντ, ενέκρινε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτό δήλωσε η Ναταλία Γκριγκόριεβα, Γενική Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου του Νοβγκόροντ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία για το ύψος των κονδυλίων.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της επομένης τριετίας.

Η εκκλησία που χρονολογείται από τον 130 αιώνα βρίσκεται στο νησί Λίπνο κοντά στην πόλη της δυτικής Ρωσίας Βελίκι, στο Νοβγκόροντ. Σημειώνεται ότι από το 1992 τα Ιστορικά μνημεία του Νόβγκοροντ και των προαστείων του έχουν εγγραφεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Στον ναό του Αγίου Νικολάου εόρτασε φέτος τα Χριστούγεννα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων