03/06/2020 04/06/2020 Στις 2 Ιουνίου 2020, ημέρα μνημοσύνου του μακαριστού Πατριάρχου Μόσχας Αλεξίου πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας (του Πατριαρχείου της Μόσχας). Φέτος, εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με τη χρήση σύγχρονων μέσων απομακρυσμένης επικοινωνίας, ενώ οι κληρικοί των επισκοπών Τάλλιν και Νάρβα συγκεντρώθηκαν σε ομάδες στις μεγαλύτερες εκκλησίες. Ακούστηκαν οι...
03 Ιουνίου, 2020 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 1:13

Διαδικτυακό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας

Διαδώστε:
Διαδικτυακό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας

Στις 2 Ιουνίου 2020, ημέρα μνημοσύνου του μακαριστού Πατριάρχου Μόσχας Αλεξίου πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας (του Πατριαρχείου της Μόσχας).

Φέτος, εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με τη χρήση σύγχρονων μέσων απομακρυσμένης επικοινωνίας, ενώ οι κληρικοί των επισκοπών Τάλλιν και Νάρβα συγκεντρώθηκαν σε ομάδες στις μεγαλύτερες εκκλησίες.

Ακούστηκαν οι αναφορές του Μητροπολίτη Τάλλιν και πάσης Εσθονίας Ευγένιου (για τη ζωή της Επισκοπής του Ταλίν), του Επισκόπου Νάρβας και Πριτσούντας Λαζάρου (σχετικά με τη ζωή της Επισκοπής στη Νάρβα), του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου π. Βίκτορ Μέλνικ, καθώς και η οικονομική έκθεση για το 2019 και το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2020.

Ταυτόχρονα εξετάστηκαν τα ζητήματα λατρείας και μυστηρίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μια ζωντανή συζήτηση προκλήθηκε, επίσης, από δημοσιεύματα της εφημερίδας “Ορθόδοξος Συνομιλητής”, αναφορικά με την κυκλοφορία, τη μορφή και το περιεχόμενο των μελλοντικών εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας, ενώ βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων