18/02/2019 18/02/2019 Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρωθιερέας Σέργιος Πριβάλοφ επισκέφτηκε τα στρατεύματα στο Στόλο της Βαλτικής θαλασσας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων με τους ιερείς που φροντίζουν τους στρατιώτες, σε θέματα ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ του κράτους και της εκκλησίας και ιδιαιτερότητες της ποιμενικής διακονίας στην εργασία...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2019 - 18:05

Διάλογος με τους Ιερείς που φροντίζουν τα στρατεύματα

Διαδώστε:
Διάλογος με τους Ιερείς που φροντίζουν τα στρατεύματα

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρωθιερέας Σέργιος Πριβάλοφ επισκέφτηκε τα στρατεύματα στο Στόλο της Βαλτικής θαλασσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων με τους ιερείς που φροντίζουν τους στρατιώτες, σε θέματα ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ του κράτους και της εκκλησίας και ιδιαιτερότητες της ποιμενικής διακονίας στην εργασία με τους στρατιώτες του Στόλου της Βαλτικής.

Αναφέρθηκε ότι στην στρατιωτική μεραρχία των βατραχανθρώπων αναγεννάται η παράδοση μνημόσυνης δέησης για όσους σκοτώθηκαν κατά την εκτέλση των στρατιωτικών τους καθηκόντων. Κατά τη δέηση χτυπούν οι καμπάνες και στον ναό που βρίσκεται στο χώρο του στρατώνα, και καμπάνες στα πλοία κατα τον βραδινό έλεγχο.

Επίσης ο πάτερας Σέργιος συμμετείχε στην παράδοση της εικόνας της Οσίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας με ένα μέρος από τα λείψανά της. Η εικόνα αυτή θα βρίσκεται στο ναό του σωφρονιστικού ιδρύματος στην περιφέρεια του Καλινινγκράντ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων