03/12/2021 03/12/2021 Παρουσία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο, εγκαινιάσθηκε στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο η έκθεση «Ρωσική Αυτοκρατορία». Η νέα θεματική έκθεση συνεχίζει τη σειρά των επετειακών εκδηλώσεων, που γίνονται με αφορμή την 150ή επέτειο του Ιστορικού Μουσείου. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Ιστορία της Πατρίδας», του...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2021 - 8:27

Έκθεση για τη “Ρωσική Αυτοκρατορία”

Διαδώστε:
Έκθεση για τη “Ρωσική Αυτοκρατορία”

Παρουσία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο, εγκαινιάσθηκε στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο η έκθεση «Ρωσική Αυτοκρατορία».

Η νέα θεματική έκθεση συνεχίζει τη σειρά των επετειακών εκδηλώσεων, που γίνονται με αφορμή την 150ή επέτειο του Ιστορικού Μουσείου. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Ιστορία της Πατρίδας», του Ενιαίου Ναυπηγικού Ομίλου και της Ενιαίας Μεταλλουργικής Εταιρείας.

Χαιρετισμό στους παρισταμένους απηύθυνε ο διευθυντής του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου Α. Λεβίκιν, ο οποίος ειδικότερα επεσήμανε ότι η 300ή επέτειος από τη σύσταση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας είναι μια σημαντική ημερομηνία στην ιστορία του ρωσικού λαού, η οποία «καθόρισε τη μετατροπή της Ρωσίας από μια περιφερειακή δύναμη, που ασκούσε επιρροή στο βορειοανατολικό τμήμα της Ευρώπης, σε δύναμη, που άρχισε να καθορίζει την τύχη όλης της Ευρώπης, άρα και ολόκληρου του κόσμου».

Η υφυπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Α. Μανίλοβα αφηγήθηκε ότι το μουσείο τα τελευταία χρόνια παρουσίασε πολλές λαμπρές και επιτυχημένες εκθεσιακές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία μεταξύ άλλων με μουσεία της Ιταλίας, της Γερμανίας, το Λούβρο, το Ερμιτάζ, το Ρωσικό Μουσείο.

“Είναι πολύ σημαντική αυτή η έκθεση, την οποία εγκαινιάζουμε σήμερα. Είναι αφιερωμένη σ᾽ εκείνη την περίοδο της ρωσικής ιστορίας, την οποία δικαίως αντιλαμβανόμαστε ως ακμή της. Είναι μια περίοδος όπου αύξανε η οικονομική ισχύς της Ρωσίας και οι πολιτικές της δυνατότητες, όταν η χώρα μας κέρδισε λαμπρές στρατιωτικές νίκες, όταν διευρύνονταν τα σύνορά της”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. 

Πληροφορίες – φωτογραφίες: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων