24/05/2023 24/05/2023 Την Ημέρα Μνήμης των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου, των Φωτιστών των Σλάβων, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, εόρτασε τα ονομαστήριά του τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.   Διαβάστε επίσης: Πούτιν σε Κύριλλο: “Κάνετε πολλά για τις αξίες της Ορθοδοξίας” Ευχές δέχθηκε από το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ...
24 Μαΐου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 19:49

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου

Διαδώστε:
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου

Την Ημέρα Μνήμης των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου, των Φωτιστών των Σλάβων, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, εόρτασε τα ονομαστήριά του τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

 

Διαβάστε επίσης: Πούτιν σε Κύριλλο: “Κάνετε πολλά για τις αξίες της Ορθοδοξίας”

Ευχές δέχθηκε από το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Πρόεδρος της Δούμας, ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες.

Κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου Feodorovskaya, που ήταν τοποθετημένη στο κέντρο του ναού, και τα λείψανα του Αγίου Φιλάρετου, Μητροπολίτη Μόσχας.

Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσε η Πατριαρχική Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού.

Στους τηλεοπτικούς σταθμούς Soyuz και Spas TV , καθώς και στον επίσημο ιστότοπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Patriarchy.ru, έγινε ζωντανή μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας.

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας του προσέφερε μια εικόνα του Παντοκράτορα και λευκά τριαντάφυλλα.

Εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πατριάρχη Κύριλλο συνεχάρη ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης ο οποίος διάβασε μέσα στο ναό τις ευχές του αρχηγού του κράτους.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Πατριάρχης Κύριλλος συνεχάρη τα μέλη του Πατριαρχικού Εθελοντικού Κινήματος, καθώς και μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου «Sretenie».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων