28/04/2023 28/04/2023 Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αστάνας και Καζακστάν κ. Αλέξανδρου, για πρώτη φορά στο Καζακστάν, εκδόθηκε προσευχητάρι στην Καζακική γλώσσα. Η έκδοση είναι αφιερωμένη στην 20ή επέτειο από την ίδρυση της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Καζακστάν. Το προσευχητάρι εκδόθηκε με την υποστήριξη του δημόσιου ταμείου «Απόστολος» με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ.Γ. Σοσνόφσκι. Το προσευχητάριο προορίζεται για...
28 Απριλίου, 2023 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 11:40

Για πρώτη φορά προσευχητάρι στην καζακική γλώσσα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Για πρώτη φορά προσευχητάρι στην καζακική γλώσσα (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αστάνας και Καζακστάν κ. Αλέξανδρου, για πρώτη φορά στο Καζακστάν, εκδόθηκε προσευχητάρι στην Καζακική γλώσσα. Η έκδοση είναι αφιερωμένη στην 20ή επέτειο από την ίδρυση της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Καζακστάν. Το προσευχητάρι εκδόθηκε με την υποστήριξη του δημόσιου ταμείου «Απόστολος» με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ.Γ. Σοσνόφσκι.

Το προσευχητάριο προορίζεται για πιστούς των οποίων η μητρική γλώσσα είναι τα Καζακικά, καθώς και για όλους όσοι ενδιαφέρονται να μελετήσουν την αυτήν την γλώσσα στο πλαίσιο του ορθόδοξου πνευματικού πολιτισμού.

Στη δημιουργία του προσευχηταρίου συνέβαλαν: Στη μετάφραση ο π. Elisey Kukeyev, στον σχεδιασμό ο Serik Yesentaev, στη σύνταξη ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Αρχιερέας Alexander Suvorov και ο Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής Alma-Ata , ο Επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών και Εκδόσεων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, Αρχιερέας Evgeny Ivanov.

Όλα τα κείμενα στο προσευχητάρι είναι στην Καζακική γλώσσα με παράλληλη μετάφραση στα Ρωσικά, είναι εικονογραφημένο με φωτογραφίες των εικόνων που κοσμούν τους ναούς του Καζακστάν και τις οποίες αγιογράφησε ο S.N. Σοκόλοφ.

Το εξώφυλλο και τα περιθώρια της σελίδας διαθέτουν ένα πρωτότυπο διακοσμητικό σχέδιο που συνδυάζει στοιχεία παραδοσιακών καζακικών και αρχαίων χριστιανικών μοτίβων.

Περιλαμβάνονται προσευχές που εκτελούνται καθημερινά από πιστούς στην αρχή της ημέρας και πριν τον ύπνο, προσευχές πριν από τη Θεία Κοινωνία, προσευχές για διάφορες περιστάσεις, για άρρωστους, για ταξιδιώτες, για κεκοιμημένους.

 

  

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από mitropolia.kz, patriarchia.ru

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων