11/02/2020 11/02/2020 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν απαγορεύει τη συμμετοχή γυναικών συνοδικές επιτροπές του Πατριαρχείου της Μόσχας ακόμα και στην θέση του επικεφαλής. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν κανονικά εμπόδια που αποτρέπουν σε μία γυναίκα να αναλάβει όχι μόνο τη θέση...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 8:50

Γυναίκες στις Συνοδικές Επιτροπές στη Ρωσία

Διαδώστε:
Γυναίκες στις Συνοδικές Επιτροπές στη Ρωσία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν απαγορεύει τη συμμετοχή γυναικών συνοδικές επιτροπές του Πατριαρχείου της Μόσχας ακόμα και στην θέση του επικεφαλής.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν κανονικά εμπόδια που αποτρέπουν σε μία γυναίκα να αναλάβει όχι μόνο τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, αλλά και τη θέση του προέδρου μιας Συνοδικής Επιτροπής»

Ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ σημείωσε ότι ο διορισμός μιας γυναίκας σε ηγετική συνοδική θέση είναι πολύ πιθανός, επειδή το καταστατικό της Εκκλησίας δεν απαιτεί όλες οι συνοδικές υπηρεσίες να διευθύνονται από εκπροσώπους του κλήρου. “Και αφού αυτό δεν απαιτείται από τους κανόνες της εκκλησίας, μια γυναίκα μπορεί να κατευθύνει την κατάλληλη δομή”, πρόσθεσε.
Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλαρίων εξέφρασε διαφωνία με τη γνώμη ότι υπάρχει διάκριση εις βάρος των γυναικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό είναι “εντελώς αναληθές”, είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων