01/02/2024 01/02/2024 Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στην Πατριαρχική έδρα, συνεχάρη τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την 15η επέτειο από την ενθρόνισή του (1η Φεβρουαρίου 2009). «Σας συγχαίρω εγκάρδια και ειλικρινά για την επέτειο ενθρόνισής σας», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Μακαριώτατο. «Σας...
01 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 17:48

Η 15η επέτειος ενθρόνισης του Πατριάρχη Μόσχας

Διαδώστε:
Η 15η επέτειος ενθρόνισης του Πατριάρχη Μόσχας

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στην Πατριαρχική έδρα, συνεχάρη τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την 15η επέτειο από την ενθρόνισή του (1η Φεβρουαρίου 2009).

«Σας συγχαίρω εγκάρδια και ειλικρινά για την επέτειο ενθρόνισής σας», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Μακαριώτατο.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Αυτά τα 15 χρόνια σημαδεύτηκαν από ένα πολύ υψηλό επίπεδο σχέσεων εκκλησίας-κράτους, χάρη στην οποίο κατέστη δυνατό να επιτευχθεί κάτι που στο παρελθόν ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς – τη δημιουργία νέων Επισκοπών, την ανέγερση νέων Ιερών Ναών και μοναστηριών. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το ότι ήρθαμε πιο κοντά με τους νέους και τα παιδιά , κάτι που ήταν πραγματικά απαγορευμένο για πολλά χρόνια στη χώρα μας και κάτι που τώρα αναπτύσσεται πλέον ενεργά», τόνισε ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη στήριξη που παρέχετε σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας – θα ήθελα να αναφέρω ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στην Εκκλησία μας – και για τη βοήθεια της ίδιας της Εκκλησίας ως θεσμού», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, κλήρου και εκπροσώπων πολιτειακών αρχών.

 

Πηγή: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων