29/04/2019 29/04/2019 Ανήμερα το Πάσχα ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος επισκέφτηκε το νοσοκομείο παίδων Morozovskaya στη Μόσχα. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέφτηκε 13 θαλάμους, όπου βρίσκονταν παιδιά με ανίατες ασθένειες και τα συνεχάρη με την λαμπρή γιορτή του Πάσχα. Επίσης ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος πέρασε από το ναό της εικόνας της Παναγίας “Άξιον εστί” στο νοσοκομείο,...
29 Απριλίου, 2019 - 15:05

“Η Ανάσταση είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία”

Διαδώστε:
“Η Ανάσταση είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία”

Ανήμερα το Πάσχα ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος επισκέφτηκε το νοσοκομείο παίδων Morozovskaya στη Μόσχα. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέφτηκε 13 θαλάμους, όπου βρίσκονταν παιδιά με ανίατες ασθένειες και τα συνεχάρη με την λαμπρή γιορτή του Πάσχα. Επίσης ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος πέρασε από το ναό της εικόνας της Παναγίας “Άξιον εστί” στο νοσοκομείο, οπού έβγαλε λόγο στους πιστούς, στον οποίο συγκεκριμένα είπε: «Η Ανάσταση είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία. Και όταν βλέπει κανείς τα βάσανα των παιδιών και των γονέων, καταλαβαίνει ότι το πιο βασικό γι’αυτός είναι να αναστηθούν με το πνεύμα, αν το πνεύμα αρχίζει να σβήνει. Επειδή το δυνατό πνεύμα του ανθρώπου είναι το κατάρτι στο καράβι που μπορεί να σώσει σε οποιαδήποτε τρικυμία, αν τοποθετήθηκε σωστά το κατάρτι. Και ο βασικός στόχος των ανθρώπων είναι να τοποθετήσουν έτσι το κατάρτι στο καράβι της ζωής ώστε να πιάνει το έλεος του Κυρίου. Όταν μας κινεί το έλεος στο δρόμο της ζωής μας και κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να αποδεχόμαστε αυτό το έλεος, τότε η συνεργεία του θεϊκού και του ανθρώπινου μεταμορφώνει τη ζωή μας και μας κάνει δυνατούς και ικανούς να κάνουμε θαύματα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων