23/04/2020 23/04/2020 “Η παραβίαση των περιοριστικών μέτρων μέσα στην πανδημία είναι αντίθεση προς τη χριστιανική ηθική, καθώς θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους” δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Βιοηθικής και Υψηλών Τεχνολογιών στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας , ιερέας Βλαντιμίρ Ντούκοβιτς, υποψήφιος βιολογικών επιστημών. Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti, επεσήμανε ότι η απειλή είναι...
23 Απριλίου, 2020 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2020 - 9:00

Η παραβίαση των μέτρων αντίθετη προς τη χριστιανική ηθική

Διαδώστε:
Η παραβίαση των μέτρων αντίθετη προς τη χριστιανική ηθική

“Η παραβίαση των περιοριστικών μέτρων μέσα στην πανδημία είναι αντίθεση προς τη χριστιανική ηθική, καθώς θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους” δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Βιοηθικής και Υψηλών Τεχνολογιών στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας , ιερέας Βλαντιμίρ Ντούκοβιτς, υποψήφιος βιολογικών επιστημών.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti, επεσήμανε ότι η απειλή είναι είναι μεγάλη και ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση: “Κάθε ειδικός, επιδημιολόγος, ιολόγος, έχει τη δική του πρόγνωση και δεν ξέρουμε αν ο ιός εξαφανιστεί πλήρως ή θα μείνει στους ανθρώπους. Κανένας δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο και η άγνοια πάντα γεννάει τον φόβο από τη μία και τη θέληση να προστατευτούμε από την άλλη”.
Ο Ρώσος Ιερέας υπογράμμισε ότι στην ιστορία της Ρωσικής Εκκλησίας υπήρχαν περιπτώσεις, που έκλεισαν οι ναοί κατά τη διάρκεια των επιδημιών, αλλά ποτέ στην ιστορία του Χριστιανισμού δεν έκλεισαν ταυτόχρονα τόσες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο.
“Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι μια απλή ασθένεια. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτή η ασθένεια ήρθε τώρα στους ανθρώπους, καθώς απομακρυνθήκαμε από τον Θεό. Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι είναι μόνο οι αμαρτίες των άλλων, είναι και οι δικές μας αμαρτίες” τόνισε
Είπε επίσης, ότι δεν πιστεύει ότι στην τρέχουσα κατάσταση είναι δυνατόν να μιλάμε για κάποιο είδος δίωξης της Εκκλησίας από τις αρχές ή «έλλειψη πίστης», όπως ισχυρίζονται μερικές φορές εκείνοι που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των εκκλησιών.
“Για άλλη μια φορά: οι εκκλησίες δεν είναι κλειστές. Τελούνται Ακολουθίες και Λειτουργίες σε όλες τις εκκλησίες, αλλά χωρίς τη συμμετοχή των ενοριτών. Μιλώντας για έλλειψη πίστης, μου φαίνεται ένα είδος αλαζονείας. Σημαίνει ότι θεωρείτε τον εαυτό σας πιο πιστό από τους άλλους. Από την ιεραρχία, από άλλους ενορίτες που σκέφτονται διαφορετικά” πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι στο παρελθόν ανάλογες περιπτώσεις έληξαν πολύ άσχημα.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι «μετά το Πάσχα η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται» και «μέχρι το καλοκαίρι» οι ναοί θα ανοίξουν ξανά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων