18/11/2019 18/11/2019 Για τη μεγάλη αξία της θεραπείας, τόσο της σωματικής όσο και της πνευματικής με τη βοήθεια του Θεού, μίλησε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. «Όλοι οι άνθρωποι, καθένας με τον δικό του τρόπο, πρέπει να θεραπεύουν τις ασθένειές του – είτε σωματικές  είτε πνευματικές....
18 Νοεμβρίου, 2019 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2019 - 8:23

Η προετοιμασία για την αιώνια ζωή

Διαδώστε:
Η προετοιμασία για την αιώνια ζωή

Για τη μεγάλη αξία της θεραπείας, τόσο της σωματικής όσο και της πνευματικής με τη βοήθεια του Θεού, μίλησε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

«Όλοι οι άνθρωποι, καθένας με τον δικό του τρόπο, πρέπει να θεραπεύουν τις ασθένειές του – είτε σωματικές  είτε πνευματικές. Για αυτή τη θεραπεία επικαλούμαστε τον ίδιο τον Κύριό μας. Και όλοι χρειαζόμαστε τη ζωή – όχι μόνο την υλική, την γήινη, αλλά και την πνευματική» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πάνω από όλα χρειαζόμαστε την αιώνια ζωή»

«Κανένας φιλόσοφος δεν μπόρεσε ακόμη να απαντήσει σε αυτή την πολύ απλή ερώτηση: γιατί ζούμε σε αυτή τη γη; Πράγματι, εάν δεν βλέπουμε την προοπτική της αιώνιας ζωής πέρα ​​από το κατώφλι του θανάτου, τότε είναι αδύνατο να βρούμε μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον μια τέτοια απάντηση που θα ήταν πειστική για τους ανθρώπους» υπογράμμισε.

«Χρειαζόμαστε θεραπεία και αιώνια ζωή. Μπορούμε να λάβουμε και τα δύο από τον Κύριο Ιησού Χριστό, επειδή ο Χριστός δεν είναι απλώς ένας προφήτης, ένας ηθικός δάσκαλος, ένας θεραπευτής, αλλά είναι ο Ενσαρκωμένος Υιός του Θεού, ο Ενσαρκωμένος Θεός, ο οποίος ήρθε στη γη για να ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους και να δώσει τη ζωή Του για τη σωτηρία του καθενός από εμάς».

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπογραμμίζει στο κήρυγμά του ότι η  «θεραπεία και η αιώνια ζωή δεν μας δίνονται με αυτόματο, μαγικό ή ανεξήγητο τρόπο. Διότι ο Κύριος αναμένει από μας μια απάντηση στη χάρη που μας δίνει. Είναι έτοιμος να εισέλθει στην καρδιά μας, στο σώμα μας, στην ανθρώπινη φύση μας, αλλά μας περιμένει να εισέλθουμε στη Θεϊκή Του πραγματικότητα. Και αυτό σημαίνει ότι καλούμε όχι μόνο να συμμετέχουμε στα Εκκλησιαστικά Μυστήρια, αλλά και να υπακούμε στις εντολές του Κυρίου Ιησού Χριστού, να ζήσουμε όπως μας έχει διατάξει».

«Τότε ο Κύριος θα μας βοηθήσει να περπατήσουμε το γήινο μονοπάτι έτσι ώστε να γίνει προετοιμασία και εισαγωγή στην αιώνια ζωή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων