08/04/2021 08/04/2021 Τα περιστέρια, τα οποία απελευθερώθηκαν κατά τη γιορτή του Ευαγγελισμού στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, δεν κινδυνεύουν και θα επιστρέψουν στον περιστεριώνα τους, δήλωσαν εκπρόσωποι της εκκλησίας στο πρακτορείο RIA Novosti. Σύμφωνα με την παράδοση κατά την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, Ιεράρχες και...
08 Απριλίου, 2021 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 13:36

Η Ρωσική Εκκλησία απαντά για τα περιστέρια του Ευαγγελισμού

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία απαντά για τα περιστέρια του Ευαγγελισμού

Τα περιστέρια, τα οποία απελευθερώθηκαν κατά τη γιορτή του Ευαγγελισμού στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, δεν κινδυνεύουν και θα επιστρέψουν στον περιστεριώνα τους, δήλωσαν εκπρόσωποι της εκκλησίας στο πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με την παράδοση κατά την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, Ιεράρχες και μαθητές σχολείων απελευθερώνουν δεκάδες περιστέρια στον ουρανό της Μόσχας. 

Το έθιμο αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκ μέρους φιλοζωικών οργανώσεων, που ζητούν να σταματήσει τονίζοντας ότι πολλά από τα πτηνά αυτά πεθαίνουν λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης,

“Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πουλιά δεν απειλούνται. Σπάνια ένα γεράκι ή ένας αετός μπορεί να τους  επιτεθεί, αλλά το 99% των πουλιών επιστρέφουν στον περιστερώνα αμέσως ή σε λίγες ημέρες” τόνισε η ίδια πηγή στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι το Πατριαρχείο συνεργάζεται μια ένα περιστερώνα στην περιοχή της Μόσχας που έχει “όμορφα κατάλευκα περιστέρια”.

“Τα πουλιά αυτά έχουν την κατάλληλη φροντίδα και τροφή” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων